Cambodja

Siem Reap en de trip naar Angkor Wat


Met Angkor Wat als hoofdreden om het te bezoeken, is Siem Reap een prima uitvalsbasis om te verblijven. Een stad door toerisme gevormd. Het écht Cambodja ontmoet je in andere plaatsen, maar in Siem Reap kun je je ook prima vermaken.

Siem Reap 

Tijdens onze reis door Vietnam en Cambodja brengt een vlucht van amper 2,5 uur (zo’n 175 euro p.p.) ons van Da Nang naar Siem Reap, waar we drie nachten verblijven. Accommodatie is goedkoop, tientje per nacht in een simpel hotel of goed hostel. Als toerist zijn er volop aanbiedingen voor je, met name voor een bezoek naar het tempelcomplex Angkor Wat. Gemakkelijk en snel hebben we dan ook een leuke tour voor de dag erna vastgelegd. Zo meer daarover. Siem Reap heeft een gezellig druk centrum, met gezellige kleine straatjes volop gevuld met eet- en drinkplekjes. Afgewisseld met salons waar je voor een dollar je kunt laten verwennen met een voetmassage. Een bezoekje aan de centrale markt (old market Phsar Chas) is de moeite waard, maar verder draait het toch wel allemaal om waar men hier voor komt; Angkor Wat. Siem Reap groeit explosief, hostels, hotels, barretjes: ‘Pub street’ is dé uitgaansstraat!

 

 

Angkor Wat

De dagtrip naar Angkor Wat start vroeg in de ochtend, om 05.00u, om de zon aan het lotusmeer van achter het enorme tempelcomplex te kunnen zien opkomen. Angkor Wat is eigenlijk de hoofdtempel van het grote Angkor tempelcomplex, gebouwd midden van de 12de eeuw. Per persoon kost een dagtrip met tuktuk en chauffeur/gids zo’n 25 dollar. Fooi naar gelang, maar wordt verwacht. Volgeladen met toeristen, scheuren tuktuks in colonne richting de oude stad. Eerst een kaartje scoren (37 dollar p.p. per dag), paspoort meebrengen, en dan begeef je je in een oase van rust. Elke gids heeft zijn eigen bijzondere route, waarmee hij de menigte omzeilt. We hebben het over een complex van 400 vierkante kilometers, dus de spreiding is prima. Je kunt ook met de fiets gaan, voor een dollar huur per dag en 6 km fietsen van Siem Reap, vervolgens een fietstour volgen. Of, je boekt een helikopter of luchtballon. Tja.

 

 

Tientallen, oneindig veel, prachtige oude tempels om te bewonderen. Met een eigen gids met tuktuk, zoals wij het deden, kun je op één dag veel en voldoende verschillende plekken zien. Je begeeft je letterlijk in het decor van Tomb Raider, waar moeder natuur imposant de oude tempels bedekt en boomwortels een geworden zijn met steen. Totdat de tempels op elkaar beginnen te lijken. Afhankelijk van je persoonlijke interesse, kun je hier met gemak ook 3 dagen spenderen. Wij vonden 1 lange dag tot zonsondergang voldoende, de ‘hoofdlocaties’ (naast Angkor Wat o.a. Pre Rub, Ta Prohm en Brayon) hebben we gezien, en gebruikten de avond om bij te komen van alle indrukken.

 

Afsluitende tip: Je begeeft je op heilige grond, gedraag je!

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Reisschema Vietnam & Cambodja

Laat een reactie achter

*