Filipijnen

De leukste eilanden van de Filipijnen: Wat te doen op Siquijor?

Misschien net wat minder bekend dan Palawan of Bohol is Siquijor, maar wij vinden dat onterecht want wij hadden hier een van de leukste tijden tijdens ons verblijf in de Filipijnen. Waarom Siquijor zo leuk is? Het is klein waardoor je lekker makkelijk rond het eiland kan, er zijn ontzettend veel leuke restaurantjes, de vibe is zeer relaxed en de zee en het snorkelen zijn er fantastisch! Verwacht op Siquijor geen enorme bezienswaardigheden anders dan die onder water, maar het is een heerlijke plek om lekker tot rust te komen.

 

Snorkelen

Siquijor heeft een paar hele mooie plekken om te snorkelen. De eerste die wij bezochten is het Tubod Marine Sanctuary, veel soorten vis zijn hier vlakbij de kust te vinden. Snorkel spullen huur je eenvoudig op het strand en dan loop je zo vanaf het strand het water in en zwemt eenvoudig naar al het mooie onderwaterleven toe. Na een lekker rondje snorkelen kun je genieten van een hapje of drankje bij het Coco Grove hotel met een prachtig uitzicht op het strand en de zee. Een tweede plek die wij kunnen aanraden om te snorkelen is Tulapos Marine Sanctuary. Dit is het oudste beschermde gebied van Siquijor. De kans is hier heel erg groot dat je grote scholen baracudas ziet die om je heen cirkelen maar sowieso zie je hier veel andere kleurrijke vissen en op de bodem liggen talloze zeesterren. Met een beetje geluk kom je ook nog een schildpad tegen. Andere tips om lekker te snorkelen zijn het Sandugan Marine Sanctuary en Salagdoong Beach.

 

Watervallen

Wil je een klein tripje doen op een ochtend, bezoek dan wat watervallen. Wij bezochten de Cambugahay waterval die door veel toeristen wordt bezocht. Hoewel heel mooi vinden wij het er wel veel te toeristisch waardoor de schoonheid naar ons idee verloren gaat. Hou je van actie en avontuur dan kun je hier aan een touw slingeren en jezelf in het water laten plonsen. Wij zoeken hierna naar wat rustigere watervallen, hoewel minder imposant vonden we de Locong waterval een fijne plek, voor een kleine prijs krijg je toegang. Het is er lekker rustig en onder aan de waterval kun je lekker zwemmen in het koele water. Andere watervallen zijn de Lugnason watervallen, die ook bekend staan als de Zodiac watervallen, waar je van een klif af kunt springen of de Lagaan watervallen waar dezelfde activiteiten mogelijk zijn.

 

Leuke restaurants

Siquijor heeft ontzettend veel leuke restaurants. Wij aten hier het lekkerste van onze gehele reis naar de Filipijnen. Oke, op de driedaagse boottrip met Tao na dan. De leukste restaurantjes vind je aan de westkant van het eiland tussen Paliton beach en Tubod beach. Je loopt eenvoudig door de lange straat langs de vele restaurantjes en er zijn verschillende keukens beschikbaar. Wij vonden het onder andere heerlijk eten en drinken bij Dolce Amore, Monkey Business, Baha bar en Luca Loko. 

 

Beste reistijd

Zoals de meeste eilanden in de Filipijnen, heeft ook Siquijor een tropisch klimaat. Dit betekent dat de temperaturen zelden onder de 20℃ komen. Dit maakt Siquijor aangenaam om het hele jaar door te bezoeken, maar het absolute hoogseizoen loopt van december tot en met april. De periode mei tot oktober is nog altijd prima qua temperatuur, maar kent wel veel meer regenval. Tegelijkertijd is het dan ook vele malen rustiger en zijn de prijzen ook een stuk voordeliger.

 

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

De leukste eilanden van de Filipijnen: Wat te doen op Luzon?

De leukste eilanden van de Filipijnen: Wat te doen op Bohol & Panglao?

Laat een reactie achter

*