Japan

Sushi workshop in Tokio


In onze eerdere blog over Japan en sushi, las je al waarom je echt eens in Japan sushi zou moeten gaan eten. In deze blog leer je nog veel meer over sushi, nu gaan we zelf aan de slag: lees meer over een workshop sushi maken in Tokio!

 

De sushi-making tour

Geïnteresseerd om de kunst van het sushi maken zelf te beheersen? Wij hebben in Adachi, Tokio, een workshop gevolgd bij “Tokyo Sushi-making Tour“. Morris, de eigenaar, leert je in kleine groepjes in zijn eigen huiskamer de basis van het maken van de beste sushi. Een low-key workshop in het Engels met een mooie combinatie van theorie en praktijk. Natuurlijk is het ook nog eens erg gezellig om met een groep te koken en natuurlijk mag je je eigen fabricaat nog opeten ook. De cursus kost je 50 euro per persoon voor 3 uur. Mocht je Morris niet kunnen bereiken; naast hem zijn er nog honderden die het je graag willen leren, je hotel of hostel helpt je vast en zeker op weg.


De theorie en praktijk van sushi

Morris haalde ons op bij het metrostation bij hem in de buurt en wandelt door de wijk met je mee, waarbij hij niet alleen de weg wijst maar ook wat vertelt over deze wijk. Een stukje geschiedenis, sterke verhalen en over hoe hij het wonen in zo’n wereldstad ervaart. 

De beste vis voor sushi koop je natuurlijk op de vismarkt. De grootste vismarkt ter wereld, de Tsukiji Uogashi is te vinden in Japan. Deze is in 2018 verhuisd naar Toyosu, een kunstmatig eiland nabij Obaida. Wij bezochten destijds nog de oude markt, maar zijn daarom erg benieuwd naar jouw ervaringen op de nieuwe markt! Laat het ons gerust even weten!

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Je hebt sushi, en sushi

Plonsen in de Onsen

Japan camperland

Hiroshima: Treasure every meeting, for it will never recur

Laat een reactie achter

*