Taiwan

Maak kennis met Taiwan!


Taiwanezen zijn een aardig gemengd publiek. Invloeden uit de VOC-tijd en Portugese bezetting zijn, op wat gebouwen na, vervlogen. Maar of ze nu een op zichzelf staand volk zijn, Japans getint (tot WO II onder Japans regime en anti-China) of Chinees (bij wie Taiwan het langst hoort); ze zijn er nog niet helemaal uit. Begrijpelijk, aangezien ze nogal wat voor de kiezen hebben gehad in het verleden. Voor ons waren het duidelijk Taiwanezen en een op zichzelf staand volk. Aziatische drukte, leven op straat, ‘laid-back’ als echte eilanders en goed gebekt. Vriendelijk, gastvrij en beleefd, nieuwsgierig en geïnteresseerd in ons Hollanders. Trots, maar wat typeert is het zoekende van Taiwanezen in het hoe of wat. Misschien komt het door de diepgaandere gesprekken die Taiwanezen met je willen voeren over hoe het bij ons gaat en waarom wij het dan zo doen. 

 

Waarom niet naar Taiwan?

Taiwan. Dat hier weinig mensen aan denken om naartoe te gaan snappen we. Het doet qua bezienswaardigheden en goedkoop reizen zeker onder voor landen als bijvoorbeeld Vietnam, Cambodja, India, Nepal of China. Toerisme lijkt niet aan te slaan bij grote groepen backpackers. Voor minder ervaren reizigers zijn landen als Thailand of Vietnam nu eenmaal interessanter. Een stukje marketing wellicht? Taiwan kent geen wereldwonder, fullmoon strandfeesten of überhaupt kilometers zandstrand. Wanneer je zonder concrete plannen op Taiwan aankomt, is het even zoeken wat het land te bieden heeft en raak je snel verloren in het grote Taipei. Gelukkig biedt de Taipei 101-Tower uitzicht over de stad! 

 
Waarom vooral wél naar Taiwan?

Al is het maar om het land waarvan je in huis waarschijnlijk 200 stickertjes hebt te bezoeken. Made In Taiwan. Nee hoor: Juist het gemoedelijke en ontwikkelde van haar inwoners, de werkelijk prachtige ongerepte natuur en hikes, het niet aanwezige massatoerisme en het gevoel van het ‘onontdekte’. Wie ken jij nou die naar Taiwan geweest is? Daarom! De leuke goedkope hostels en het heerlijke eten (dumplings op nachtmarkten bijvoorbeeld) zijn een goede reden om juist wél te gaan.  Het is daarnaast tenslotte een eiland, dus het is ook de bedoeling dat relaxen aan het water hoog op het lijstje staat. Kleine stukjes strand voldoen. De zon doet het gemiddeld goed, de zee nodigt uit te gaan duiken. Reizen met het openbaar vervoer is erg goed geregeld, treinen rijden consequent. Het is rustig op de wegen, je kunt er gemakkelijk zelf rijden met een (motor)scooter. 

 

Taiwan kent eigenlijk ontzettend veel pareltjes. De Taroko Gorge, Green Island, Kenting: Wanneer je onze site en Taiwan blogs blijft volgen, zul je overtuigd raken een bezoek aan dit pracht-eiland tenmínste te overwegen!

 
Ben je in Taiwan geweest en deel je onze mening? Of heb je tips? We horen het graag!

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Taiwan: Tot rust komen op Green Island

Zuid Taiwan: Kenting

Oost Taiwan: de Taroko Gorge

Laat een reactie achter

*