Taiwan

Zuid Taiwan: Kenting

Zuid-Taiwan. Ook voor Taiwan gaat het op: het zonnige zuiden! Tijd om strandzand te happen en te verbranden. Let wel: ellenlange hagelwitte stranden kennen ze hier niet, maar dat is gezien de rust ook niet nodig. Wil je het actieve oosten van Taiwan even parkeren, het drukkere noorden en industriële westen even achter je laten?  Een momentje voor jezelf in het zuiden doet je goed. In deze blog richten we ons op de zuidelijke regio van Kenting.

 

Met de trein

Vanuit Taipei in het noorden hebben we de hogesnelheidstrein naar het zuiden van Taiwan gepakt. Taiwan kent een goed georganiseerd en betrouwbaar treinnetwerk. Een land van Nederlands formaat, want na 2,5 uur ben je aan de andere kant. Op de route langs de westkust zie je veel industrie, daar waar de ‘made in Taiwan’ fabrieken staan. Wat ons betreft een reden om het westen van Taiwan links te laten liggen en direct naar het zuiden te gaan. Bovendien was er in het lager gelegen westen in 2015 een flinke uitbraak van dengue (heftige ziekte die door de tijgermug verspreid wordt). Van de duizenden slachtoffers dat jaar en een flink aantal doden als gevolg van dengue, was dan ook zo’n 98% in het westen van Taiwan besmet geraakt. Mooi voorbij rijden dus is onze tip, je weet nooit wanneer dengue weer de kop op steekt! Wil je toch graag het westen ontdekken, doe dan navraag bij locals, zij kunnen je vertellen wat de ernst van de zaak is.

In het zuiden zijn de stranden te vinden, maar verwacht als reeds benoemd écht geen ellenlange boulevards en prachtstranden zoals we die kennen van andere eilanden. Veel is vulkanisch. Desalniettemin hebben we heerlijk genoten van de rust en hebben we niet meer strand nodig dan de grootte van onze badlakens.

 

 

Kenting 

In het zuiden vind je naast stranden ook de stad Kenting waar je kunt genieten van het heerlijke overwegend zonnige weer en lange nachtmarkten waar lokale specialiteiten aan de weg worden bereid. Muziek, drank en gezelligheid, niets om bang voor te zijn: voedsel wat vers bereid wordt kun je aardig vertrouwen. Een goede vuistregel is dat wanneer locals in de rij staan, je gerust kunt aansluiten. Dat Taiwan qua toerisme nog mijlen ver achter ligt op andere eilanden met mooie stranden is te merken. Ze proberen het al járen, maar het lukt ze (nog) niet het massatoerisme aan te trekken. Kenting is alleen per bus te bereiken. Vanaf het met de trein goed bereikbare Fangliao pak je de bus die er anderhalf uur over doet.

Voor ons vergane glorie, maar opblaasbananen achter antieke jetski’s zijn hier hot! Wij zijn blij, laat dat massatoerisme alsjeblieft nog lang duren, dit is veel leuker! De dure resorts hier zijn niet aan ons besteed, maar met een beetje bluf lukt het ons prima toegang te verschaffen tot de meest mooie zwembaden.

Nationaal park

Kenting National Park verdient ook een bezoek als je in het zuiden van Taiwan bent. Het beslaat een groot deel van Zuid-Taiwan en het is hier ook de moeite waard om mooie wandelingen te maken door diepe kloven en over prachtige groene bergen waar volop leven te spotten is. Trails zijn kort, goed te volgen en enigszins verhard. Dankzij de lage luchtvochtigheid is het goed te doen met het warme weer. Maar ook de oceaan maakt deel uit van het park: koraalriffen nodigen uit te duiken en snorkelen, de golven om te surfen.

Je verkent Kenting het best per scooter: prachtige wegen langs de kust en over diepe kliffen. De mooiste wandelroutes maak je van Eulanbi Park en kun je perfect combineren met een middagje zonnebaden. Al met al, zuid-Taiwan nodigt uit om op je gemak en op eigen houtje de omgeving te verkennen. Laat je vangen door de Aziatische ‘caribbean vibe’!

 

Kijk ook eens naar onze andere Taiwan blogs en overweeg dit pareltje ook eens te bezoeken! Binnenkort nemen we je mee naar Green Island, een eilandje vlak uit de kust van zuidoost Taiwan.

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Taiwan: Tot rust komen op Green Island

Oost Taiwan: de Taroko Gorge

Maak kennis met Taiwan!

Laat een reactie achter

*