Vietnam

Ha Long Bay vanuit Hanoi


Onze Vietnam-reis start in Hanoi, de hoofd- en tweede stad van Vietnam, waar we twee nachten zullen gaan verblijven. Een immens drukke stad waar de scooters je om de oren vliegen. De weg oversteken is een beleving op zich. De eerste indruk van een nieuw land: zoeken naar de gewoonten, wennen aan valuta, omgangsnormen. Als een kameleon gaan we op- en mengen we ons langzaam in de alledaagse drukte. De Franse invloed van vroegere overheersing is goed zichtbaar in het straatbeeld; brede straten, sjieke villa’s en boulevards om af te struinen. De croissants zijn hier loempia’s. In deze blog nemen we je mee in onze eerste ervaringen met Vietnam en vooral Ha Long Bay. 

 

Hanoi

Een miljoenenstad, een markante plek als startpunt in dit veelbelovende land. Heel veel wonderbaarlijks om van je bucketlist te strepen, vind je hier niet. Hier wandel je rond, observeer, ruik, proef en verbaas je je. De onbevreesde backpacker doet een fietstocht. Door het ‘old quarter’, het oude centrum, eten voor een euro en halve liters voor niet veel meer. Vul je met street food en eindig je dag op een krukje in ‘Beer street’. Gezellige boel, de plek om reisgenoten te ontmoeten.

Natuurlijk is er ook wat te zien- en te bezoeken. Zoals het mausoleum waar Ho Chi Ming ligt opgebaard, gebalsemd in een glazen doorzichtige kist. Hij is in de ogen van menig Vietnamees de belangrijkste persoon uit de geschiedenis van het land. Het mausoleum is tevens een museum en neemt je mee (in zo’n 1,5-2 uur) in de geschiedenis van het land. Entree: 40.000 dong, ofwel anderhalve euro.

De drukte ontwijken en ontspannen kun je bij Lake Hoan Kiem, midden in het historisch centrum. Ontspannen hangend op de Huc-brug, schildpadden spotten en de lichtshow in de avond bekijken. Of, in de talrijke restaurantjes om de heerlijke Aziatische keuken te proeven. Zonsondergang, proost, de vakantie is begonnen. Hanoi is prima, maar vóóral een vertrekpunt naar Ha Long Bay!

 

 

Ha Long Bay

Ha Long Bay, hoe groots, haast buitenaards en indrukwekkend natuur kan zijn. Vanuit Hanoi is een bezoek gemakkelijk te boeken: Overal vind je boekingskantoortjes. Geen noodzaak iets in voren te regelen. Kies je voor een dagtrip, kost je dat zo’n 50 euro per persoon. Met de bus op en neer (160 km, 3 uur), onderweg enorm genieten van het prachtige landschap. Tijdens de busrit heen krijg je van de gids uitleg over de grote baai waardoor je op de plek van bestemming volledig kunt genieten van het uitzicht. En de rust.

 

 

Met de boot maak je verschillende stops. Zo ga je aan wal bij drijvende dorpjes, nog altijd bewoond. Families zijn hier al generaties, leven van visvangst en komen amper op het vaste land. Winkels, scholen, alles is dan ook aanwezig. We kozen er voor om vanuit zo’n dorpje op palen te gaan kajakken. Enkele uurtjes op jezelf, door de rotsen, grotten, erg spectaculair. Ook om even te zwemmen. Na een heerlijke dag kun je weer naar Hanoi terug reizen. Ons advies, overweeg een overnachting op de boot, verleng je trip met een dag en staar naar de sterren in een écht donkere nacht: inclusief diner, ontbijt en kamer voor zo’n 120 euro per persoon.

 

Heb je gekozen voor een dagtrip, of ben je blijven overnachten op de boot? We zijn benieuwd naar je ervaring!

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Een bezoek aan Ho Chi Minhstad

Reisschema Vietnam & Cambodja

Laat een reactie achter

*