Duitsland

Berlijn: Festivalsferen beleven in het Mauerpark


Ga je in het voorjaar of de zomer naar Berlijn en ben je er ook op een zondag? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan het Mauerpark, zeker wanneer de zon je tegemoet schijnt is het hier heel erg goed toeven en waan je je op een festival. En dat helemaal gratis!

 

Mauerpark

Aan de naam is de historie van dit park al direct te ontleden, het park staat zoals je dus zou verwachten rondom een oud stuk Berlijnse Muur. Tijdens de koude oorlog was dit gebied de afscheiding tussen oost en west Berlijn. Een deel van de muur, nu voorzien van prachtige graffiti kunstwerken, is nog altijd in het park te vinden.

Na de val van de muur werd het braakliggende terrein al snel een plek om samen te komen voor de bewoners van de wijk Prenzlauer Berg en vormde zich langzaam maar zeker een park. Inmiddels is het Mauerpark niet meer weg te denken uit Berlijn en is dit de plek die de gezellige en toch wat alternatieve sfeer die in Berlijn heerst perfect vertegenwoordigd.


Festival sferen

Het park is groot en op zonnige dagen zeer druk bezocht. Natuurlijk kun je hier iedere dag van de week gratis heen maar het is zeer aan te raden je bezoek juist te plannen op zondag want dan is alles anders in het Mauerpark. Op zonnige zondagen is dit de plek waar heel erg veel Berlijners samen komen en ontstaat er een heuse festival sfeer door de aanwezigheid van muzikanten en veel chillende mensen die met elkaar lol maken onder het genot van drank en eten, veel drank en eten.

Naast een relaxte sfeer van samenkomende mensen, vind je in het Mauerpark een heel gezellige vlooienmarkt waar zowel professionele handelaren als ook veel individuele particulieren hun spulletjes aan de man proberen te brengen. Kleding, meubelen, kleine prularia en ansichtkaarten. Ook vind je er oude DDR items of Berlijn souvenirs. Snuffel er dus maar eens lekker rond om te kijken of er iets bij zit voor je!

Loop ook even de heuvel op naar de muur, hier kun je vaak graffiti artiesten aan het werk zien. Heel erg knap hoe zij met hun spuitbussen de mooiste kunstwerken op de muur weten te te toveren.

 

 

Muziek & Karoake

Naast de graffiti artietsen en de vlooienmarkt is er ook heel veel muziek te vinden op de zondagen in het Mauerpark. Heel veel bandjes staan of zitten muziek te maken en de diversiteit van het muziekaanbod is groot, van Afrikaanse muziek tot moderne singer-songwriter. Veel Berlijners staan lekker om de bands heen mee te dansen wat het festivalgevoel nog eens vergroot. Naast de echte muzikanten is er ook karaoke te vinden in het park. De zogenaamde Bearpit Karaoke in het Mauerpark trekt iedere zomerse zondag weer ontzettend veel bezoekers. Soms wel meer dan 2.000! In het amfitheater in het park kun je bijna iedere zondag vanaf een uurtje of 15:00 genieten van Karaoke. Kijk van te voren even op https://www.facebook.com/bearpitkaraoke/ om zeker te weten dat er karaoke is of om een nog betere indruk te krijgen van de sfeer. 

 

Hoe kom je er?

Het Mauerpark bereik je eenvoudig, het adres is: tussen de Eberswalder Straße en Schwedter Straße, Berlijn-Prenzlauer Berg. Met het openbaar vervoer neem je de U2  en stap je uit bij de Eberswalder Straße of neem de U8 en stap uit bij de Bernauer Straße.

 

Wij wensen je veel plezier toe. Laat je ons weten wat jij er van vond?

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

5 steden in het buitenland op minder dan 500 kilometer afstand

Roadtrip door Europa: Een auto rondreis langs de steden Dresden, Praag, Krakau en de Oostenrijkse bergen

Een van de leukste musea in Berlijn: Het DDR Museum

Dresden bezienswaardigheden: Zwinger

Stadswandeling in Berlijn centrum: ideale route langs vele hoogtepunten

Laat een reactie achter

*