Duitsland

Lekker eten in Berlijn: 3 niet te missen restaurants


Naast de beroemde kraampjes met curryworst kent Wereldstad Berlijn ontzettend veel restaurants, de gehele wereldkeuken is er te vinden en het aanbod loopt uiteen van zeer goedkoop tot extreem prijzig. Tijdens ons bezoek bezochten we, op aanraden van anderen, drie bijzondere restaurants en omdat deze ons zeer goed zijn bevallen delen wij ze graag met je.
 

 

Tapas eten bij Yosoy

Klassiek Spaanse tapas eet jebij Yosoy. Gelegen nabij de Hackischen hofe. De tapas hier zijn klassiek Spaans en naar onze mening soms wel wat groot (we hadden graag wat meerdere zaken geproefd in kleine porties). Het restaurant van binnen is sfeervol waarbij je aan gewone tafels of op krukken kunt plaatsnemen. Bij goed weer is er buiten ook een klein terras voor de zaak geopend waar het gezellig zitten is.

Yosoy is vaak druk bezocht dus wil je zeker zijn van een plek dan is reserveren zeker aan te raden.

 

Bron foto: Yosoy

Heerlijk Vietnamees eten bij Monsieur Vuong

Monsieur Vuong is inmiddels een begrip binnen en buiten Berlijn. Al jaren behoort dit restaurant tot een van de best bezochte van Berlijn. Wil je heerlijk Aziatisch eten, breng dan zeker een bezoek aan Monsieur Vuong. Het restaurant is niet heel groot dus reserveren is een must. De inrichting is modern, de sfeer is relaxed en bij goed weer is de schuifpui open en kunnen er beperkt mensen buiten zitten.

 

Bron foto: Monsieur Vuong

Oostenrijkse schnitzels proeven bij Jolesch

Heb je zin in echt authentieke Oostenrijkse schnitzels dan is er maar 1 adres mogelijk: Jolesch, gelegen in het hippe Kreuzberg. Bestel je in dit sfeervolle restaurant de originele Wiener-Art variant dan krijg je twee enorme schnitzels op je bord die zo groot zijn dat het een hele uitdaging is deze volledig op te eten. Naast heerlijke schnitzels serveren ze ook prima wijnen en bij goed weer kun je lekker buiten zitten. Restaurant Jolesch vindt je aan de Muskauer Strasse nummer 1 en is bijvoorbeeld goed te combineren met een bezoek aan de “East Side Gallery”.

 

Bron foto: Jolesch

 

Net als bovenstaande restaurants ons werden aangeraden, doen wij hetzelfde aan jou want stuk voor stuk zijn ze ons zeer goed bevallen. Welke restaurants in Berlijn zou jij aanraden aan medereizigers? Laat het weten met een reactie op dit bericht!

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

5 steden in het buitenland op minder dan 500 kilometer afstand

Roadtrip door Europa: Een auto rondreis langs de steden Dresden, Praag, Krakau en de Oostenrijkse bergen

Een van de leukste musea in Berlijn: Het DDR Museum

Dresden bezienswaardigheden: Zwinger

Stadswandeling in Berlijn centrum: ideale route langs vele hoogtepunten

Laat een reactie achter

*