Frankrijk

4x heerlijk eten in Parijs


Ben je in Frankrijk en denk je aan eten, dan denk je al snel aan haute cuisine of juist aan een croissant en baguette, maar wat als je nu juist op zoek bent naar een middenweg. Lekker eten, eventueel met een wijntje, maar niet te culinair? Dan hebben wij vier restaurants voor je die dit ieder op een heel eigen manier bieden. Wij vonden ze op advies van anderen of kwamen er toevallig bij uit, bon appetit!

 

Genieten op het terras bij La Maison Rosé

Om de hoek van de Sacré-Cœur en Montmartre, aan de Rue de l’Abreuvoir, vind je dit romantisch restaurantje. Wij werden aangetrokken door de charme van het roze huis en het bijbehorende terras. Dit is precies wat je je voorstelt bij een pittoresk Frans restaurant en uiteindelijk blijkt het eten er ook heerlijk. De kaart biedt een klein aantal heerlijke seizoensgerechten en uiteraard verschillende wijnen. Je betaalt gemiddeld €16,- voor een gerecht en €6,- voor een glas wijn. Wil je zeker zijn van een plekje, reserveer dan vooraf want de plaatsen zijn beperkt. Tijdens de lunch is er voldoende doorloop van tafeltjes dus net als wij kun je dan geluk hebben en een mooi tafeltje bemachtigen.

 

Snelle lunch bij Triadou Haussmann

Ben je op zoek naar een terras in het centrum van Parijs voor een snelle lunch tussen alle bezichtigen door? Dan is Triadou Haussmann de aangewezen plek. Gelegen aan boulevard Haussmann op de rand van het 8e arrondissement, biedt deze brasserie een goede plek om de Parijse sfeer verder op te snuiven. Onder het genot van een broodje, club sandwich of soepje kun je hier namelijk perfect het leven van de Parijzenaren op straat volgen. De bediening is snel, het eten goed en de prijs typisch Parijs oftewel net wat aan de hoge kant. Voor de lunch biedt Triadou Haussmann voldoende plek dus reserveren is niet per sé nodig.

 

 

Tapas en wijn bij Freddy’s

Wat ons betreft de ideale combinatie: tapas- en wijnbar. Voor een gezellige avond met lekkere gerechtjes en bijpassende wijnen is Freddy’s aan de Rue de Seine dan ook een absolute aanrader! Freddy’s biedt diverse heerlijke niet standaard tapas gerechten die voor je ogen in de deels open keuken worden klaargemaakt. Daarnaast bieden ze ook een groot aantal wijnen aan die per glas zijn te bestellen. Het personeel geeft je indien gewenst graag advies over de wijn die het beste bij je gerecht past. Met gerechtjes van €5,- tot €11,- en de wijnprijzen die per glas beginnen op €5,- een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding wat ons betreft. Het is een sfeervol klein restaurant waar je aan hoge tafels en diverse barretjes kan zitten. Helaas is reserveren niet mogelijk, maar als je zorgt dat je vroeg bent, moet het wel lukken om een plekje te vinden.    

 

 

Crème brûlée eten bij des Deux Moulins

Heb je na al dat lekkere eten toch nog trek? Ga dan voor een dessert naar des Deux Moulins om de hoek bij de Moulin Rouge. Hier hebben ze namelijk de lekkerste crème brûlée van Parijs volgens onze gids van de wandeltour door Montmartre. Je kent dit restaurant van de film Amélie uit 2001 waarin de crème brûlée van des Deux Moulins de favoriete lekkernij was van de hoofdrolspeelster. Zodra je een hap proeft, weet je ook direct waarom deze crème brûlée zo wordt geprezen want deze is heerlijk! De prijs van €9,- doet hier zelfs geen afbreuk aan, al is een portie delen ook geen slecht idee.

 

 

Elk van deze restaurants kunnen we aanraden wanneer je in Parijs lekker wilt eten, vooral La Maison Rosé en Freddy’s zijn wat ons betreft niet te missen restaurants. Bij een volgend bezoek aan Parijs gaan we daar zeker nog een keer naar terug al zijn we ook benieuwd naar welke restaurants jij zou aanraden in Parijs? Laat het weten met een reactie op dit bericht!

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Route du Champagne tasje, voucherboekje en champagneglas uitkijkend op de feestelijkheden

Dé tip voor een bezoek aan de champagnestreek: Route du Champagne en fête!

Marianne en Jeroen tussen de wijnranken met een glas champagne tijdens de champagnefeesten Route du Champagne

6 tips voor een bezoek aan Route du Champagne en fête!

5 steden in het buitenland op minder dan 500 kilometer afstand

Fietsend door Parijs

Laat een reactie achter

*