Nederland

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

Zon, zee en strand. Lekker uitwaaien, lekker wandelen en slenteren door mooie oude dorpjes maakt voor ons dat Zeeland een hele fijne plek is voor een weekend of weekje weg in eigen land. Walcheren is daarbij een van onze favoriete (schier)eilanden. Als je een bezoek brengt aan het mooie Walcheren wil je natuurlijk ook leuke plekjes hebben om een hapje te eten. Gelukkig zijn die er genoeg te vinden. Wij delen graag onze favoriete drie restaurants voor een lekkere lunch, verspreid over dit Zeelandse schiereiland.

 

De lekkerste vis bij “Basalt” in Middelburg

In een zijstraat van het centrum van Middelburg vind je visrestaurant Basalt. De absolute topper wat ons betreft als je in Middelburg bent, of eigenlijk zelfs voor heel Walcheren. Je proeft in het eten namelijk echt de passie die ze hier hebben voor vis. Het eten is verrukkelijk en als je wilt, hebben ze ook heerlijke bijpassende wijnen. Daarnaast is de sfeer in de zaak erg gezellig en hebben ze ook een mooi terrasje aan de overkant van de straat. Ga hier dus zeker een hapje eten als je in Middelburg bent. Zorg er dan wel voor dat je vooraf reserveert want het restaurant is niet al te groot en dus is het aantal tafeltjes beperkt.

 

Biologisch genieten in de binnentuin van de “Bier en melksalon” in Domburg

Heb je na een wandeling door de duinen en over het strand lekkere trek gekregen, dan is de Bier en melksalon een ideale plek voor een overheerlijke lunch. Je vindt dit knusse zaakje aan de rand van het centrum van Domburg. Bij mooi weer kun je plaatsnemen op het terras in de tuin net achter de winkel. Alles wat bij de Bier en melksalon wordt geserveerd is biologisch en zo veel mogelijk zelf gemaakt. Zo hebben ze er heerlijke eigen gemaakte ijsthee, maar ook zelfgebakken taart en heerlijke ontbijt- en lunchgerechten. Ze bieden ook veel vegetarische opties dus er is voor ieder wat wils. Het aantal tafels is beperkt dus het loont om vooraf even te bellen of net buiten de drukste tijden te komen.

 

Ontspannen aan het water bij “De Werf” in Veere

De Werf is al sinds 1969 een restaurant in het prachtige monumentale stadje Veere. Het dankt zijn naam aan de scheepswerf die hier ooit gevestigd was. Nu worden er geen schepen meer gebouwd, maar heb je vanaf het mooie ruime terras wel uitzicht op de boten die in de jachthaven liggen en met enige regelmaat binnen en buiten varen. Het is een heerlijke plek voor een hapje en een drankje. Zeker na een wandeling door Veere en zijn omgeving, is het fijn om hier nog na te genieten. Het terras en de borrelplank bevielen ons zo goed, dat we zelfs langer zijn gebleven dan vooraf gepland. Kortom, bezoek je Veere, kijk dan ook of er een plekje vrij is bij De Werf op het terras.

 

 

Drie heel verschillende restaurants, maar stuk voor stuk met heerlijk eten, leuke sfeer én voor de zonnige dagen een fijn terras. Wij komen er in ieder geval graag nog een keer terug! Heb je nog andere tips in Walcheren, laat het ons dan weten in de reacties. We zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe plekjes.

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

3x heerlijk uit eten in de leukste restaurants van Haarlem

Laat een reactie achter

*