Nederland

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland


Ben je op zoek naar een leuke locatie voor een heerlijk weekendje weg? Denk dan eens aan Walcheren in Zeeland. Walcheren is een van de schiereilanden van onze zuidwestelijke provincie en dé plek voor zee, strand, leuke steden en lekker eten. Wij waren er vier dagen en dat voelde als een kleine vakantie. In deze blog delen we dan ook graag de hoogtepunten van ons verblijf met jou zodat ook jij binnenkort kan gaan genieten op Walcheren.

 

Stegentocht lopen in Middelburg

De hoofdstad van Zeeland, Middelburg, vind je op Walcheren. Het is de grootste stad van Zeeland en absoluut een bezoek waard wanneer je in de provincie bent. Mede door de belangrijke rol van Middelburg ten tijde van de VOC kent de stad veel monumenten en door de oude gebouwen is het heel erg sfeervol in het centrum. Al deze monumenten samen maken Middelburg de vijfde monumentenstad van Nederland.

Ervaar Middelburg door te struinen door de leuke straatjes, beklim de toren ‘Lange Jan’ of neem plaats op een van de gezellige terrasjes en geniet van de mooie oude gebouwen om je heen. Een stadswandeling kunnen we ook altijd aanraden. Zeker de Stegentocht in Middelburg waarbij je met de altijd enthousiaste gids Hans meer leert over zowel de historie als het Middelburg van nu.


 

Wandelen langs de kust: Oostkapelle en Domburg

Wanneer je in de buurt bent van de zee en net als wij houdt van wandelen, dan kan een wandeling langs de kust natuurlijk niet ontbreken tijdens een weekendje Zeeland. Op Walcheren kan je dit ook nog eens perfect combineren met een bezoek aan het gezellige Domburg. Onze route van 23 kilometer bracht ons door bossen, langs kastelen, over het strand en door de duinen. Een heerlijke wandeling van Oostkapelle naar Domberg en via Natuurgebied Oranjezon terug. Natuurlijk zijn ook kortere wandelingen mogelijk in het natuurgebied of juist een kleiner rondje Domburg behoort tot de mogelijkheden.

 

 

Slenteren door het pittoreske Veere

Voor ons weekendje Zeeland, hadden we nog nooit van Veere gehoord. Het stadje werd ons getipt en eenmaal aangekomen in Veere begrepen we meteen waarom. Veere is namelijk een sfeervol stadje met een mooi centrum, rijke historie én prachtige omgeving. Maak een wandeling van bijna 6 km door bossen en velden. Steek met pondjes het water over en wandel door het mooie cenrum van Veere. Het pittoreske Veere is een van de steden in Zeeland met een beschermd stadsgezicht waar je heerlijk doorheen kan slenteren en daarna kan plaatsnemen op een van de gezellige terrasjes aan het water.  

 

Oosterscheldekering bewonderen

Behorende tot de gemeente Veere, hoewel niet om de hoek gelegen, is werkeiland Neeltje Jans. Neeltje Jans is onderdeel van de Oosterscheldekering, een van de waterkeringen die gezamenlijk de Deltawerken vormen en Nederland beschermen tegen hoog water van de zee. Op Neeltje Jans vind je een informatiecentrum waar je meer kan leren over de Deltawerken en zelfs de stormvloedkering van binnen kunt bekijken. Maar ook wanneer je dit centrum niet bezoekt, raden we je aan een kijkje te nemen bij de kering want het is een indrukwekkend bouwwerk en wereldberoemd.

 

 

Wil je meer zien van de Deltawerken? Dan hebben we nog wel een tip voor je: een bezoek aan de Maeslantkering in Zuid-Holland is dé tip om meer te leren over hoe wij ons land beschermen tegen het water en in tegenstelling tot de Oosterscheldekering kan deze imposante kering zelfs in zijn geheel bewegen.   

 

Vogels spotten bij vogeloberservatorium ’t Tij

Hoewel niet gelegen op Walcheren, willen we vogelobservartorium ’t Tij toch niet onbenoemd laten. Op weg van of naar het zuiden van Zeeland kan je het eenvoudig bezoeken. Kom je vanuit het oosten van het land, dan is het zeker de moeite waard om er een klein stukje voor om te rijden. ’t Tij is namelijk te mooi en bijzonder om over te slaan. Zoals de naam al doet vermoeden kan je hier enorm goed vogels kijken. Vaak zelfs van heel dichtbij en dat terwijl je ook geniet van de mooie omgeving. Heel toepasselijk heeft het observatorium de vorm van een ei wat het ook een enorm mooi bouwwerk maakt om van buiten af naar te kijken. 


 

Zeeland en in het bijzonder Walcheren heeft heel veel te bieden om lekker even tot rust te komen, maar ook om actief bezig te zijn. Aan de kust in de frisse zeelucht is het sowieso genieten en wij hopen dat deze tips je daar bij helpen. Heb jij nog leuke tips om te doen in Zeeland? 

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

3x heerlijk uit eten in de leukste restaurants van Haarlem

Laat een reactie achter

*