Nederland

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

Om een vakantiegevoel te hebben is het niet perse nodig om ver weg te gaan, ook in eigen land kun je lekker tot rust komen en veel dingen ontdekken. Ons kleine landje is rijk aan zowel natuur als cultuur. Graag delen we met jou 5 tips van niet alledaagse tripjes in eigen land, allemaal goed voor een lekker dagje of een lang weekendje weg in Nederland. En omdat we zo klein zijn kun je natuurlijk ook een combinatie maken van deze tips en daarmee een roadtrip door Nederland maken! Viva Hollandia! 

 

1. Breng een bezoek aan de prachtige kastelen in Limburg

Een groot en sprookjesachtig kasteel heeft voor mij altijd iets bijzonders. Mijn gedachten dwalen bij het zien van een kasteel bijna direct af naar de tijd van koningen, lakeien, ridders en prinsessen. Een gracht en prachtige tuinen die vaak gelegen zijn om een kasteel maken het plaatje af. Limburg kent heel veel mooie kastelen die een bezoek meer dan waard zijn. Lees hier onze tips voor een bezoek aan de prachtige kastelen van Limburg.

 

2. Bezoek Dordrecht en omstreken

Dordrecht is vast en zeker niet de eerste stad die bij je op zal komen als je denkt aan een stedentrip in Nederland, maar Dordrecht is echt de moeite waard. Het oude stadscentrum is prachtig en ontzettend leuk om te ontdekken met een gids, maar ook de omgeving van Dordrecht heeft heel erg veel te bieden zoals de prachtige molens bij Kinderdijk. Ontdek alle leuke dingen die je kunt doen in Dordrecht en omstreken.

 

3. De kracht van het water en hoe wij ons er tegen wapenen: De Maeslantkering

Nederland is ook het land van water, onze kustlijn is prachtig, lekker liggen aan het strand, loungen in een strandtent of een lange strandwandeling maken bij zonsondergang zijn allemaal heerlijk om te doen. Maar de zee is ook een enorme bedreiging voor ons laag gelegen landje. De Maeslantkering is een technologisch kunstwerk dat ons beschermt en alleen daarom al een bezoek meer dan waard, voor alle tips voor een bezoek aan de kering en bijbehorend museum: Een bezoek aan de Maeslantkering in Zuid-Holland.

 

4. Wandelen in Brabant, de mooiste wandelroutes in het Zuid-Oosten van Nederland.

Wandelen is een fijne manier om je omgeving te verkennen, tot rust te komen en tegelijkertijd toch actief bezig te zijn. Brabant kent ontzettend veel mooie natuurgebieden, in onze eigen omgeving, het Zuid-Oosten van Brabant hebben we drie prachtige wandelroutes voor je geselecteerd in deze blog: Lees hier meer over 3 prachtige wandelroutes in Zuid-Oost Brabant.

 

5. Haarlem, de idyllische hoofdstad van Noord-Holland

Natuurlijk is het verleidelijk naar Amsterdam te gaan voor een dagje of weekendje weg, maar Haarlem is ontzettend de moeite waard om te bezoeken, van leuke restaurants en winkeltjes, maar ook de middeleeuwse gebouwen zijn allemaal erg leuk om eens te bezoeken. Boek een stadswandeling zodat de stad nog meer tot leven komt, wat er allemaal te vinden is in Haarlem lees je in onze blog: 8x leuke dingen doen vanuit Haarlem

Natuurlijk hebben we nog veel meer blogs geschreven over leuke activiteiten in Nederland. Alle blogs over Nederland kun je hier vinden: Alle blogs over Nederland.

 

Wat zijn de leuke plekken die jij hebt ontdekt in Nederland? 

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

3x heerlijk uit eten in de leukste restaurants van Haarlem

Laat een reactie achter

*