Nederland

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

Farm Camps: Niets verhullend zegt de naam al precies waar het voor staat. Kamperen op een boerderij in bedrijf. Oftewel, waar voor land- en dieren gezorgd wordt zet jij je camper, tent of vouwwagen op. Of, huur je een luxe-ingerichte tent aan een veld waar kinderen op pony’s voorbij hobbelen. Geheel vrijblijvend kan gekozen worden om de boer te ondersteunen met voeren en mesten, of om vooral te genieten van je rust en pas aan te haken wanneer de paarden gezadeld zijn.

 

Meer hebben ze niet nodig

Een groot speelveld, stallen, een tractortour, knuffeldiertjes, skelters en een enorme zandbak vól speeltoestellen waarvan aan de rand een groot terras: Wanneer het weer ietwat meewerkt, hebben de kinderen niet meer nodig. Want daar is het vooral om te doen op een Farmcamp, kinderen een fijn verblijf bieden. Laagdrempelig kan op gezette tijden deelgenomen worden aan activiteiten, van (als benoemd) het verzorgen van dieren tot het genieten van een heuse paardendans.

Glamping

Het is dat er een tentzeil omheen zit, anders zou het een appartement kunnen zijn. De tent waarin wij verbleven was ingericht met een volwaardige keuken, zithoek, badkamer met toilet én steigerhouten speelhuisje. Er zijn verschillende varianten te boeken; kleiner of groter, een interne- of externe badkamer is een omgebouwde paardentrailer. In de avondzon barbecueën (het vleespakket is gewoon te bestellen en wordt aan je tent bezorgd), hangend in een loungestoel op je eigen overdekte veranda. Het-is-tenslotte-ook-vakantie, zo wordt je ook geacht tegen het ondergaan van de zon je kalm te houden en ieder zijn rust te gunnen. Alles op gezellige afstand, opdat het sfeertje van een intieme camping behouden blijft. Wat dat dan kost? Zo’n 250-300 euro voor een weekendje. 

Wij verbleven in Farm Camps Breehees te Goirle, NB voor een weekend en weten zeker: Hier komen we nog wel eens terug!

Ook eens gekampeerd bij een andere meneer de boer? We zijn benieuwd naar jullie ervaring!

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

3x heerlijk uit eten in de leukste restaurants van Haarlem

Laat een reactie achter

*