Nederland Reizen met kinderen

Glamping met het gezin

Het knusse van kamperen combineren met het gemak van extra luxe, oftewel kamperen zónder dat gevoel van een verhuizing en een overbeladen auto. Want bij glamping staat je tent al voor je klaar bij aankomst, ingericht en wel. In deze blog lees je onze eerste ervaring op een glamping met ons hele gezin, uiteraard voorzien van tips voor jouw weekende ‘glampen’. 

 

Luxe

Na heel wat kampeeravonturen de afgelopen jaren, kozen we voor het eerst voor die extra luxe. Met drie kleine kinderen van 3 jaar, 2 jaar en 9 weken is dat absoluut geen overbodige verwennerij. Op onze glamp-site stond een grote safari tent voor ons klaar, volledig ingericht met zithoek, keukenblokje, eettafel, toilet en douche, speelhuisje en zes slaapplekken. We wisten direct: Hier gaan we het zeker fijn hebben!

 

De tent was uitgerust met een speelgoedkist, wat het inpakken vooraf extra makkelijk maakte. Dat betekende namelijk alleen kleding en handdoeken mee. Onze oudste twee waren al over naar een gewoon bed, dus hiervoor was het niet nodig een campingbedje mee te nemen. Mocht je dat nog wel nodig hebben, dan is een Travel-Cot ideaal. De kleinste van amper twee maanden slaapt, lekker beschut, in haar eigen kinderwagen. Voor haar had ik gelukkig wel een elektrisch kruikje en wat extra dekens meegenomen want het kan ‘s nachts namelijk toch flink afkoelen, houd daar rekening mee. 

 

Kampeergevoel

Ondanks de luxe hebben we wel het echte kampeergevoel te pakken. Lekker de avonden buiten met een kampvuurtje en een dekentje, in de ochtend de buren goedemorgen wensen en een gezellig praatje maken en veel speelkameraadjes in de buurt. 

Wij verbleven ‘bij de boer’ met goed georganiseerde activiteiten overdag. Een toffe nieuwe ervaring voor de kinderen om zo met dieren bezig te zijn. Moe en voldaan gingen ze hun bedje in en hadden wij nog lekker wat quality time. 

Ga je ‘glampen’, doe het dan goed en ga voor volledig comfort. De meerprijs is dan ook het genot van extra luxe waard: Bedenk dat het je een dakkoffer aan bagage scheelt. Al zullen de die-hards kampeerders zeggen dat het niets met kamperen te maken heeft, misschien klopt dat ook wel.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit, camping of glamping?

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

Laat een reactie achter

*