Nederland

Nederlandse stadswandelingen, een stad ontdekken met een gids is altijd een goed idee!


Elk jaar proberen we een of meerdere steden in Nederland te ontdekken. Nederland heeft vele prachtige steden met ieder een eigen geschiedenis, historische gebouwen en een gezellig hedendaags centrum. De beste manier om hier kennis mee te maken vinden wij een stadswandeling. Hierin neemt een gids je mee naar de bekende, maar vooral ook onbekende plekjes in de stad en dat voor vaak al een paar euro per persoon.

 

Een stadswandeling in eigen land

Een nieuwe stad ontdekken is altijd leuk, zeker wanneer iemand die de stad van binnen en buiten kent je rondleidt. Wij zijn dan ook fan van stadswandelingen en niet alleen in het buitenland. Ook wanneer we een nieuwe stad in Nederland bezoeken, nemen we graag deel aan een stadswandeling. Tot nu toe zijn we hierin niet teleurgesteld en zijn we altijd door een erg gepassioneerde gids rondgeleid. Deze gids laat je kennis maken met de stad zoals je dat zelf niet lukt met wat rondstruinen. De gids vertelt je het verhaal achter dat ene gebouw en nemen je mee naar diverse onbekende plekjes waar je zelf zeker niet bij uit was gekomen. Met een stadswandeling komt de stad en het verhaal er achter nog meer tot leven. Iedere keer dat je daarna in de stad zult zijn zul je vaak nog eens terugdenken aan die ene leuke anekdote of dat bijzondere kleine hofje of gebouwtje.


VVV, Gilde of gratis stadswandelingen

Er zijn verschillende organisaties die stadswandelingen aanbieden. Het is afhankelijk van de stad welke mogelijkheden er zijn. In nagenoeg elke stad biedt het lokale VVV kantoor een of meerdere stadswandelingen aan. Hetzelfde geldt voor Gilde Nederland waarvan in de meeste grote steden een lokale vestiging te vinden is. Met beide organisaties hebben we erg goede ervaringen. Vanaf ongeveer €5,- tot maximaal €12,50 per persoon bieden ze al een stadswandeling aan die gemiddeld 1,5 tot 2 uur duurt. Daarnaast vind je in de meest toeristische steden van ons land ook andere organisaties die een ‘Free walking tour’ aanbieden. Wij kennen dit concept vooral van de grote steden in het buitenland maar ook in Nederland is dit in heel erg veel steden mogelijk. Hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn de tours niet volledig gratis. Het principe is namelijk dat je de gids achteraf het bedrag betaalt dat jij vond dat de tour waard was. Laat je daar niet door afschrikken. Het mooie van dit concept is dat je gids extra gemotiveerd zal zijn om jou een leuke tijd te bezorgen, want hoe leuker je tijd des te hoger zal je fooi zijn. Dat is het idee, en uit eigen ervaring kunnen we je vertellen dat we hierin vaak ontzettend positief verrast worden met heel erg gepassioneerde gidsen.

 

Wandel je liever in de natuur dan in de stad? Ook dan heeft Nederland jou natuurlijk veel te bieden. Nederland kent verrassend mooie wandelgebieden waarin met knooppunten of kleuren wandelpaden staan aangegeven. Schroom ook niet om je gids tijdens een stadswandeling te vragen naar tips voor natuurwandelingen in de buurt, vaak gaat de passie van de gids verder dan enkel de stad en kent hij of zij heel de omgeving op zijn duimpje.

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

Laat een reactie achter

*