Nederland

Tips voor een bezoek aan de molens bij Kinderdijk


Zeg je Nederland, dan zeg je molens. Een foto van rijen molens aan het water is misschien wel het meest bekende beeld van ons land in zowel binnen- als buitenland. Op diverse plekken in Nederland kun je deze molens aan het water bezoeken, maar de Zaanse Schans en Kinderdijk zijn de twee meest bekende plekken. In deze blog lees je alles over de molens bij Kinderdijk. Tijdens een weekendje Dordrecht leek het ons leuk om de molens te bezoeken, maar leuk bleek echt een understatement, we vonden het prachtig! De prachtige molens, het weerspiegelende water, de natuur om de molens heen met daarin vele soorten vogels maakt het beeld compleet. Met recht mag Kinderdijk zich een Unesco werelderfgoed noemen en we begrijpen meteen waarom de buitenlandse toerist deze plek massaal bezoekt. Wil je het met eigen ogen zien? Dan helpen onze tips je Kinderdijk optimaal te beleven. 

 

Kinderdijk beleven

Kinderdijk kun je op verschillende manier beleven: lopend, met je eigen fiets of vanaf de boot. Wil je Kinderdijk volledig ervaren dan kan je daarvoor een ticket kopen bij het bezoekerscentrum. Met dit ticket kun je enkele van de molens bezoeken, meer leren over de geschiedenis, een inkijkje krijgen in de wereld van de molenbouwer en Kinderdijk bekijken vanaf het water met de rondvaartboot.

Wij bezochten Kinderdijk al wandelend langs het water, de molens en uitzichten rustig in ons opnemend. Naast dat het een hele fijne manier is om Kinderdijk te ervaren, is het bovendien ook gratis want ondanks dat je voor een bezoek aan de molens een ticket nodig hebt, is Kinderdijk zelf het hele jaar door openbaar toegankelijk.

 

Praktische tips

Van een toeristische plek als Kinderdijk verwacht je al snel grote drukte, hoge entree prijzen en overvolle parkeerplaatsen. Dat valt gelukkig mee en hieronder lees je hoe je dit kunt omzeilen. Naast deze tips vind je ook nog enkele praktische tips om je bezoek aan Kinderdijk zo optimaal mogelijk te maken:

 • Vermijd een bezoek tussen 12:00u en 17:00u wanneer je niet in een stoet aan mensen wilt lopen of fietsen.
 • Het beste moment om Kinderdijk te bezoeken is aan het einde van de dag. Dit kent meerdere voordelen. Allereerst zijn de bussen met toeristen en grootste hordes dagjesmensen later op de dag al vertrokken waardoor het lang niet zo druk is. Bovendien zie je de molens zo tijdens een van de beste fotomomenten van de dag, het gouden uur. Perfect dus voor een mooie foto of gewoon een prachtig beeld van alle molens. Daarnaast is parkeren aan het einde van de dag gratis:
 • Wil je gratis parkeren, kom dan later op de dag. Het parkeerterrein ‘Parkeren Werelderfgoed Kinderdijk’ heeft namelijk geen slagbomen of parkeermeters, maar wordt overdag beheerd door parkeerwachters om parkeergeld bij je te innen. Aan het einde van de dag zijn de parkeerwachters al vertrokken en kan je dus gratis parkeren.
 • Geef je ogen ook de kost op weg naar het parkeerterrein. Op weg naar Kinderdijk heb je namelijk enkele mooie plekken vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt over alle molens.  


Dus ben je in de buurt van Kinderdijk, gelegen tussen Rotterdam en Dordrecht, breng dan zeker een bezoekje aan deze op en top Nederlandse plek. Het is een prachtige plek om te zien, eenvoudig te bezoeken en zelfs gratis toegankelijk. Wij gaan er in ieder geval graag nog een keer naar terug voor een mooie wandeling.

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

02Reacties

 1. Joep - reiskoe.nl

  Wow wat een prachtige foto’s met die molens op de achtergrond. Wij willen hier binnenkort ook eens naar toe met onze dochter, maar moeten nog eens even goed uitzoeken of er ook activiteiten voor kinderen te doen zijn. We zijn zonder onze dochter een paar jaar geleden geweest en de omgeving is in ieder geval prachtig! Bedankt voor de goede tips!

  4 november 2020 Beantwoorden
  • Marianne

   Bedankt voor je enthousiaste reactie! Leuk idee om binnenkort met je dochter Kinderdijk te bezoeken. Of er ook speciale activiteiten voor kinderen zijn weet ik niet, maar ik denk dat de rondvaart met de boot en een bezoek aan de molens dan sowieso erg leuk zijn. Dan is er toch net wat meer te zien voor je dochter en ervaar je Kinderdijk zelf ook op een andere manier. Alvast veel plezier!

   5 november 2020 Beantwoorden

Laat een reactie achter

*