Nederland

Wandelen in Zuid-Oost Brabant, 3 prachtige wandelroutes door de natuur


Wandelen is een fijne manier om je omgeving te verkennen, tot rust te komen en tegelijkertijd toch actief bezig te zijn. Het is een van onze favoriete bezigheden op reis en ook in het dagelijks leven. Zodra het weer het toelaat trekken wij vol energie onze wandelschoenen aan en gaan we op pad. Het liefste wandelen we in de vrije natuur, genietend van de veranderende landschappen en geluiden van vogels om ons heen. Ook Nederland kent hier prachtige plekken voor dus je hoeft echt niet ver van huis om een mooie wandeling te maken. In deze blog blijven we extra dicht bij huis en delen we onze favoriete wandelgebieden in Zuid-Oost Brabant met je.


Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een natuurgebied op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Er zijn diverse wandelpaden te vinden die je via verhoogde houten paden door het moeraslandschap leiden, over heidevelden en langs grote waterplassen. De Groote Peel is een van de meest vogelrijke gebieden van West-Europa en is daarmee dus een extra aanrader voor vogelliefhebbers. Er zijn wandelpaden voor elke type wandelaar. Kinderen beleven veel plezier aan het kabouterpad maar ook de fanatieke loper die graag 10 tot 20 kilometer loopt vind hier veel mogelijkheden. Let op: in de periodes 15 april tot 15 juni en 15 oktober tot 30 november is een groot deel van de Peel niet toegankelijk vanwege het broedseizoen van de vogels, dit geeft enige beperkingen aan de mogelijkheden in deze tijd maar nog altijd is een kilometer of 10 wandelen in die periode geen enkel probleem.

Wandelroutes: 2 tot 20 kilometer, aangegeven met kleuren en wandelknooppunten
Parkeren: Buitencentrum De Pelen, Ospel


Strabrechtse Heide

Hou je van prachtige vergezichten en uitgestrekte landschappen? Breng dan een bezoek aan de Strabrechtse Heide! Dit bijzondere gebied is onderdeel van Natuurpark De Groote Heide en volledig ingericht op wandelaars en fietsers. Wandelpaden wisselen de heidevelden af met enkele kleine bosgebieden die alle perioden van het jaar mooi zijn om te lopen. Toch kan niets tippen aan een wandeling in augustus wanneer de hei in bloei staat. Alles om je heen kleurt dan prachtig paars! Vergeet dan ook zeker niet je fotocamera mee te nemen. Kijk ook niet raar op wanneer je ineens tussen de Schotse hooglanders staat of een schaapsherder tegenkomt met zijn kudde die beiden zorgen voor een natuurlijke begrazing van het gebied. 

Wandelroutes: 5 tot 20 kilometer, aangegeven met kleuren en wandelknooppunten
Parkeren: Natuurpoort de Plaetse, Heeze


Stippelberg

Bij Stippelberg vind je twee wandelroutes, een van 4,5 kilometer en een van 7,5 kilometer zodat er voor ieder wat wils is. Het zijn twee individuele wandelingen dus je kan ze ook prima combineren tot een wandeling van 12 kilometer. Beide routes brengen je langs heide velden en over zandpaden door bosgebied. De langste route van de twee leidt je via prachtige houten paden ook over een natter natuurdeel, langs een afgelegen landhuis en door velden met Schotse hooglanders. De paden zijn puur voor wandelaar dus je komt hier ook geen fietser of auto’s tegen, ideaal dus voor een mooie rustige wandeling waar je de vogels om je heen lekker kunt horen fluiten.

Wandelroutes: 4,5 tot 12 kilometer, aangegeven met kleuren
Parkeren: Parkeerplaats De Rips, Milheeze

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

Laat een reactie achter

*