Oostenrijk Reizen met kinderen

Mayrhofen, Tirol: Oostenrijk in de zomer

We kennen Tirol natuurlijk al lang niet meer louter van meters sneeuw, strakke pistes en dampende skihutten waar Anton-aus-Tirol de sfeer bepaalt. Oostenrijk is de nummer vier in de top 10 vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Wij gingen ook een weekje, met een klein gezelschap en één dreumes naar Mayrhofen. In deze blog willen we je meenemen in onze ervaring en je wellicht op weg helpen in de vraag waar jullie met de kleine heen gaan deze- of de volgende zomer. 

 

Mayrhofen!

Op zo’n 880 km van Nederland en 8 uur rijden ligt verscholen tussen bergen en prachtig landschap het dorpje Mayrhofen. Vliegen doe je op Innsbruck, op zo’n 75 km afstand. Mayrhofen ontploft in het wintersportseizoen, in de zomer is het er gemoedelijk mét alle faciliteiten gewoon geopend. Het dorp heeft zo’n 4.000 inwoners, telt voldoende accommodatie en restaurants om tenminste in een week elke avond ergens anders heerlijk te eten. Voor 700 euro kun je al een week, met vier volwassenen en een kind, een groot appartement delen midden in het centrum. Je kunt rekening houden met ‘Nederlandse prijzen’, maar ook Nederlands zomerweer.

 

Liften naar boven

In Mayrhofen staan twee moderne skiliften die ook in het zomerseizoen operationeel zijn. Hiermee kun je vanuit het centrum twee kanten op. Actionberg Penken is de berg voor avontuur, heerlijke wandelingen en fijne terrassen. Een bergmeer, prachtig uitzicht en een plaats die diverse speel- en spelmogelijkheden biedt. Of je huurt een elektrische step, gaat klimmen of paardrijden. Het is er gezellig druk.

Wil je wat stevigere wandelingen maken, dan laat je je met de Ahornbahn vervoeren, de tweede lift. Wandelingen van enkele uren, tot een dag, met fors stijgen en steil dalen. 

De kosten zijn overigens wel flink, maar dat is elders niet anders in Tirol: Per dag gebruik maken van de skilift kost je als volwassenen ruim 50 euro. Kinderen kosten de helft, pubers er tussenin. Op één dag beide bergen op kan, als je je dag opdeelt in een stevig ochtendprogramma en ontspannen middagprogramma. Opeens kost dan een enkeltje lift je slechts 12,50 euro.

 

Dammetje

Een behoorlijke dam eigenlijk, getuige de onderstaande foto. De Schlegeis stuwdam bevindt zich op zo’n 16 kilometer van Mayrhofen, je komt er via een Alpenroute vol bochten, tunneltjes en prachtige uitzichten. Hij is meer dan de moeite waard om te bezoeken, voor gratis. Met een lengte van 725 meter en hoogte van ruim 130 meter, is het een indrukwekkend bouwwerk. Je kunt hier met de kabelbaan, abseilen van de dam, of een rondleiding binnen de dam boeken. Wij kozen voor het bewandelen van de dam, om het immense betonnen stukje architectuur in het landschap te bewonderen. Stél dat hij breekt! 

 

Mayrhofen biedt uitdaging voor de wandelaar of fietser, de natuurgenieter, berggeit en levensgenieter. Sportief of juist op je gemakje, je kunt hier alle kanten op. Goed eten, nog beter drinken en vooral de rust die deze omgeving uitstraalt is het waard om in de zomer te bezoeken. Wanneer ga jij, is alleen nog de vraag?

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Dik aangekleed wandelt Marianne vrolijk met wandelstokken door de sneeuw in een dal in Oostenrijk

Sneeuwwandelen, de nieuwe wintersport

4 redenen waarom ook jij wilt sneeuwwandelen

Activiteiten in Twente met kleine kids

Middagdutjes en tijdzones met kinderen

Glamping met het gezin

Laat een reactie achter

*