Oostenrijk

Het mooiste uitzicht van Oostenrijk vind je in Ramsau am Dachstein!


Oostenrijk heeft zowel in de winter als in de zomer een prachtige natuur om je in te vermaken. Ben je in de zomer in Oostenrijk overweeg dan zeker een bezoek aan Ramsau am Dachstein. Dit gezellige dorpje ligt aan de Dachstein-Zuidwand die tot wel 1000 meter steil omhoog boven het landschap uitsteekt en hier vind je misschien wel het mooiste uitzichtpunt van Oostenrijk, staande op een glazen platform kijk je uit over de prachtige Alpen.

 

Dachstein Sky Walk

Niet ver buiten Ramsau am Dachstein kun je met een gondel naar de Dachstein Gletsjer. De prachtige gondel met veel glas brengt je in iets meer dan vijf minuten naar de top. Heb je hoogtevrees? Dan raden we je aan even je ogen dicht te houden want de gondel gaat echt heel steil naar boven. Maar heb je geen last van hoogtevrees, geniet dan vooral van het werkelijk fantastische uitzicht! Als je boven aan komt kun je een prachtig stuk wandelen door de sneeuw, en ja die sneeuw ligt er het hele jaar door. Het absolute hoogtepunt van je bezoek is de Dachstein Sky Walk, een prachtig glazen platform waarbij je in de lucht lijkt te zweven en waarbij je 250 meter naar beneden kunt kijken. Het uitzicht is adembenemend! Naast een bezoek aan deze Sky Walk zijn we ook nog een heel stuk door de sneeuw de berg op, en daarna weer af, gelopen richting een top met daarop een groot houten kruis en een prachtig uitzicht over de omgeving. Het is even zwoegen om boven te komen, maar het is de moeite absoluut waard, wat een bijzonder plek. Oh en vergeet je op deze grote hoogte natuurlijk niet in te smeren! Wij waren dat eventjes vergeten en kwamen met een flink verbrand gezicht weer beneden aan…

 

Wandelen rondom Dachstein

Ramsau is een klein plaatsje met diverse leuke hotels en restaurants en het ideale vertrekpunt voor stevige wandeltochten. De opties zijn bijna eindeloos. Je kunt kiezen voor dagtochten, maar ook een meerdaagse trekking behoort tot de mogelijkheden. Wij maakten een mooie wandeling in de omgeving naar een meertje waarbij je onderweg over houten trappen en bruggetjes mag klimmen en klauteren. Het lopen door de prachtige weides en bossen met continu de hoge bergtoppen om je heen gaat simpelweg nooit vervelen. Onderweg kom je langs leuke berghutjes of restaurants waar je lekker kunt plaatsnemen voor een goed stuk apfelstrudel met koffie, lekkere kop goulash soep, goed glas bier of lekker wijntje. En als je geluk hebt spot je onderweg nog een van de vele bergdieren die hier leven. Zo boften wij en zagen we twee steenbokken de berg op gaan.


Dachstein Omgeving

Naast dit prachtige uitzichtpunt en de vele wandelroutes is er nog veel meer te ontdekken in de omgeving. Denk daarbij aan paragliden of een ritje op een rodelbaan! Ook de stad Salzburg ligt niet al te ver weg en is zeker een bezoekje waard. Kortom, Ramsau am Dachstein mag zeker op je lijstje van leuke plekken om eens te bezoeken tijdens je bezoek aan Oostenrijk!

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

Dik aangekleed wandelt Marianne vrolijk met wandelstokken door de sneeuw in een dal in Oostenrijk

Sneeuwwandelen, de nieuwe wintersport

4 redenen waarom ook jij wilt sneeuwwandelen

Mayrhofen, Tirol: Oostenrijk in de zomer

Roadtrip door Europa: Een auto rondreis langs de steden Dresden, Praag, Krakau en de Oostenrijkse bergen

Laat een reactie achter

*