Polen

Krakau bezienswaardigheden: Schindlers Factory (fabriek)


Een van de meest bekende oorlogsfilms is de film van Steven Spielberg: Schindlers list. Oskar Schindler, van origine Duitser, maar inwoner van Krakau en eigenaar van een emaille fabriek, redde meer dan 1.100 joden van de dood. De fabriek van Schindler is sinds 2003 een museum, een museum dat een echte must-see is tijdens je bezoek aan Krakau. Het is niet alleen qua inhoud erg indrukwekkend, maar ook heel mooi vormgegeven en interactief opgezet. 

 

Bezoek Schindlers Factory

Het museum is interactief en prachtig opgezet, middels geluid, video en foto’s krijg je een heel goed beeld van deze verschrikkelijke overheersing zonder dat er een heel bedrukte sfeer hangt.  In het museum zijn veel zaken te vinden welke herinneren aan Oskar Schindler, zo vind je er zijn oude kantoor, is er veel te lezen over wie hij was als mens en zie je de emaille producten die werden geproduceerd in zijn fabriek.

Maar het museum gaat niet alleen over Oskar Schindler, het laat je ook kennis maken met de overheersing door de Nazi’s in Krakau waarbij de diverse ruimtes chronologisch opbouwen in tijd. Naast de vele beelden (foto en video) doe je ook fysiek indrukken op. Zo zie je onder andere een interieur uit deze oorlogstijd maar ook een tram en fotowinkel zijn nagebouwd. Samen geven ze een hele goede indruk van het leven in de Joodse ghetto.

Voor een bezoek aan het museum heb je in totaliteit zeker 3 uur nodig wil je alles op je gemak goed kunnen zien. Plan dus voldoende tijd in, het is zonde om je bezoek af te moeten raffelen, daar leent het onderwerp zich niet voor, maar het is ook zonde van al datgene wat er te zien is.

 

 

Praktische tips 

Per dag zijn er maar een maximum aantal kaartjes verkrijgbaar. Schindlers factory is een zeer populair museum en dus kan het handig zijn om kaartjes van te voren te reserveren. Dit kan gewoon online. Heb je niets gereserveerd, plan dan je bezoek direct in de ochtend voor de grootste kans op een kaartje. 

Vanaf het centrale marktplein loop je in 30 minuten naar de fabriek. Geen zin om te lopen, neem dan de bus of tram en stap uit bij de halte Plac Bohaterów Getta. 

Adres: Ulica Lipowa 6, Krakau
Openingstijden: 7 dagen per week, van 10.00 tot 19:00 uur

 

Heb jij een bezoek aan  Schindlers Factory ook hoog op de must-see lijst staan.? 

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

Roadtrip door Europa: Een auto rondreis langs de steden Dresden, Praag, Krakau en de Oostenrijkse bergen

Krakau bezienswaardigheden: Top 5

Krakau bezienswaardigheden: Kazimierz (Joodse wijk)

Krakau bezienswaardigheden: Podgórze

Krakau bezienswaardigheden: Wawel kasteel

Laat een reactie achter

*