Spanje

4 leuke activiteiten (met kinderen) op Mallorca


Een weekje opladen in de Mallorcaanse zon met het gezin. Kinderen in de zwembroek, elke dag ijsjes en een wedstrijdje wie het mooiste zandkasteel kan bouwen.
We gingen vooral voor de zon en het samen zijn, maar er zijn ook leuke activiteiten met kleine kinderen te beleven op het eiland. De vier leukste activiteiten op Mallorca voor jou en de kids delen we graag met je. 

 

Markt van Artà

Elke dinsdag van 8.00 tot 14.00 uur vindt de weekmarkt plaats in het dorpje Artà. Het is een grote markt met een gezellig gemoedelijk sfeertje. De markt start in de straat Carter de Ciutat en loopt door naar een gezellig plein met verschillende restaurantjes. Aan het plein zit ook een binnen gedeelte van de markt. De ideale plek om een leuk souvenirtjes te scoren, vers fruit in te slaan en vooral een gezellige ochtend te beleven. De chipskraam is een aanrader, deze was in ieder geval onze favoriet!

Als je na het bezoek aan de markt nog toe bent aan wat extra cultuur, dan is het leuk om vanuit het plein een stukje door te lopen naar de rand van het stadje. Hier vind je Sant Salvado, een kerk met een prachtig uitkijkpunt. Dit punt is goed bereikbaar met trappen, maar ook via een weg mocht je een buggy bij je hebben. De kinderen hebben hier lekker wat rond gerend en geklommen op de oude muurtjes. 


Heerlijke strandjes

Samen naar het strand is natuurlijk altijd een goed idee! Een emmertje met wat strandspeelgoed is op elke hoek voor een prikkie te koop en met een beetje geluk ligt er nog wel wat achter gelaten speelgoed bij je accommodatie voor bruikleen. Met een emmertje, een strandtas met wat lekkers en een stapeltje tijdschriften kun je prima een dagje genieten op een van de mooie stranden op Mallorca. Wij bezochten Cala Mendia, Manacor en Son Moro. 

Cala Mendia en Manacor zijn beide kleine baaien met knusse strandjes met gezellige restaurantjes eraan. Er is veel ruimte om te spelen en bedjes inclusief parasol zijn beschikbaar voor verhuur. Het fijne van een strandje aan een baai is het overzicht op de kinderen. Son Moro is een groot lang strand waar je heerlijk een mooie wandeling kan maken. Door de vele hotels is het toeristisch druk. De zee is er vrij ondiep wat het zwemwater net een tikkeltje aangenamer maakt.


Aquarium Palma de Mallorca

We hadden er helaas een regenachtige dag tussen zitten, dus op zoek naar een binnen activiteit. Dit valt eerlijk gezegd niet mee op Mallorca, maar gelukkig kwamen we uit bij het Aquarium van Palma. Een super groot aquarium met verschillende gebieden. Er zijn ontelbare dieren te bewonderen, veel nieuwe weetjes te ontdekken en gezellige speelplekken. Voor een meerprijs kun je een 3D film in de AquaDome bekijken, leuke ervaring, maar de film zelf viel (vooral voor onze kinderen) een beetje tegen. Wij combineerde het bezoek aan het aquarium met een bezoekje aan Palma de Mallorca, dit was goed te doen op 1 dag. 


Palma de Mallorca 

Een middagje hoofdstad is altijd interessant en gezellig. Palma heeft een knus oude gedeelte waar je lekker kan rond struinen met lange winkelstraten en gezellige eetgelegenheden. Onze kinderen vonden het leuk om door de stad te wandelen en samen met ons een beetje cultuur mee te pakken. Ook een wandeltocht langs de haven is een aanrader, samen de super grote jachten en schepen bekijken. 

Onze kinderen waren erg ontspannen tijdens onze uitstapjes, al wilde ze op den duur toch wel weer terug naar hun favoriete plek: het zwembad. Het is dus goed om de culturele uitstapje te combineren met een ontspannen middag aan het water. Dat is ook prima te doen op Mallorca dankzij de korte reisafstanden.

 

Wij vonden het heerlijk om samen een weekje te genieten en erop uit te trekken. Welke activiteiten spreken jou het meest aan op vakantie?

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Picos de Europa: Loop de meest populaire wandelroute La Ruta del Cares

Bezoek de 3 leukste steden in Noord Spanje: Bilbao, León en Burgos

Mallorca in november

Picos de Europa: Wandelen door de mooiste bergtoppen van Spanje

02Reacties

  1. Johanna

    Proficiat alle 4! 5 jaar Inspireizen

    14 februari 2022 Beantwoorden

Laat een reactie achter

*