Spanje

Mallorca in november

Drie voorwaarden: Zon, maximaal 2-3 uur vliegen, strand. Meer hadden we niet nodig tijdens een weekje vakantie. Nou ja, het zijn nogal eisen wanneer je deze voorwaarden stelt in november. Wij kwamen uit op Mallorca en het eiland heeft bewezen ons tegemoet te kunnen komen. In deze blog nemen we je mee naar dit Spaanse eiland in het najaar.

 

 

Waarom juist nu?

Dan is het rustig op Mallorca! De drommen zwalkende Engelsen en lallende Duitsers zijn vertrokken, de (strand)feesten zijn zo goed als over en er heerst een heerlijke kalmte. Daarmee transformeert het grootste eiland van de Ballearen niet in een veredeld bejaardenparadijs, maar is het een fijne mix van rust en feest van het aangenaam maakt. Niet alles is meer open, maar Tripadvisor helpt je de leukste plekjes te vinden. De zon schijnt er nog ruim, met een temperatuur van 19-23 graden is het in de zon goed toeven. De kans op een buitje is natuurlijk groter, maar kouder dan een graad of 18 zal het niet worden.

 


Waar op het eiland?

Las Palmas is de hoofdstap en ligt zuidwestelijk gelegen. In Las Palmas kun je prima een dagje verdwalen, struinen door de stadssteegjes en genieten van de Mallorquinse keuken. Maar dit is ook het drukste deel van Mallorca. Wil je de kans op het mooiste weer, is het aan te raden om aan de oostkust te verblijven. Hier is het heerlijk rustig, prachtige stranden en zijn leuke uitstapjes te maken.

 


Met honderden kilometers kustlijn en prachtige strandjes, zijn met name in het zuidoosten de zogenaamde cala’s, kleine baaitjes met azuurblauw water en prachtige strandjes, een lust voor het lijf. Je komt immers naar Mallorca om heerlijk te ontspannen! 

We horen graag hoe het jou bevallen is!

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Picos de Europa: Loop de meest populaire wandelroute La Ruta del Cares

Bezoek de 3 leukste steden in Noord Spanje: Bilbao, León en Burgos

Picos de Europa: Wandelen door de mooiste bergtoppen van Spanje

4 leuke activiteiten (met kinderen) op Mallorca

Laat een reactie achter

*