Jordanië

Rondreis Jordanië: De belangrijkste bezienswaardigheden op een rij


Jordanië is gelegen in het Midden-Oosten en omringd door landen waar het al jaren onrustig is. Aan de noordzijde grenst het aan Syrië, aan de oostkant aan Irak en aan de overkant van de dode zee zijn Israël en Palestina gelegen. In Jordanië zelf merk je hier echter helemaal niets van. Ja, er is wel wat meer politie aanwezig dan in Nederland, maar verder is de sfeer in Jordanië erg ontspannen en de bevolking uiterst vriendelijk.

De vriendelijke en open sfeer is in de afgelopen decennia in Jordanië ontstaan als gevolg van vele vluchtelingen die een rustiger bestaan zochten in dit prachtige land. Hierdoor is Jordanië inmiddels een mengelmoes geworden van voormalige inwoners van de hierboven genoemde landen. Iedereen lijkt zich daardoor bewust van de waarde van het leven in vrijheid en rust, daarbij is de lokale bevolking erg open naar andere culturen.

In deze blog lees je iets meer over de vijf meest bijzondere plekjes in Jordanië. Dit land is goed te bereizen in ongeveer 7 tot 10 dagen en in ieder geval is het aan te raden onderstaande hoogtepunten niet te laten ontbreken op je rondreis:

 

1. Petra

De highlight van Jordanië is natuurlijk Petra. Dit nieuwe wereldwonder en UNESCO erfgoed is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het land op vier en half uur rijden van de hoofdstad Amman. Petra is een prachtige verzameling ruïnes, uitgehouwen uit rotsen, gelegen in een prachtige woestijnachtige omgeving. Ooit was dit een bloeiend knooppunt voor de handel. Nu is het vaak druk met toeristen. Zorg dat je vroeg en laat nog in het complex bent, dan is het veel rustiger en heb je de ruïnes soms helemaal voor jezelf!

 

 

2. Dode Zee

Ervaar eens het gevoel van gewichtloos zijn. Dichter bij een ruimtereis ga je op aarde niet komen dan wanneer je een duik neemt in het zoute water van de Dode zee. Nouja een duik, je drijft vooral lekker op je rug want zwemmen of echt kopje onder gaan is er niet bij. Natuurlijk smeer je je daarna even lekker in met de modder uit deze zee, want ja, dat schijnt nu eenmaal heel erg goed te zijn voor de huid!

 

 

3. Wadi Rum

Slapen onder de sterrenhemel in de woestijn, wie wil dat nu niet? Wij vonden dit een van de mooiste en meest bijzondere ervaringen van al onze reizen. In de Wadi Rum woestijn zijn diverse tentenkampen te vinden waar het heerlijk is om te verblijven. De woestijnomgeving is prachtig, de sterrenhemel adembenemend en ‘s avonds zit je gezellig bij een kampvuur te genieten van de lokale keuken. Wadi Rum mag dus zeker niet ontbreken op je reis door Jordanië.

 

 

4. Jerash

De oude stad Jerash heeft prachtige ruïnes uit de Romeinse tijd waar je heerlijk doorheen kunt slenteren . Gelegen op nog geen uurtje rijden van de hoofdstad Amman ga je terug naar oude tijden. Oude tempels, grote zuilen en triomfbogen, je vindt het hier allemaal. Positief zijn ook de bordjes met uitleg over wat er te zien is. Jerash is hiermee een perfecte dagtocht die je maakt vanuit Amman.

 

 

5. Amman

Als je naar Jordanië reist vlieg je over het algemeen op de hoofdstad Amman. Amman is zeker niet de mooiste stad waar je ooit zult verblijven, maar wel is het een bruisende plek waarin je lekker kunt eten en echt even op kunt gaan in de drukte van een stad in het Midden-Oosten. Arabische koffie, specerijen en lokale lekkernijen zijn volop te krijgen en in Amman zelf zijn de nodige bezienswaardigheden te bezoeken om zeker een dag mee te vullen.

 

 

Wat lijkt jou het leukste in Jordanië? We snappen dat het moeilijk kiezen is maar horen het graag! In ieder geval zouden wij je zeker aanbevelen om eens een bezoekje te brengen aan dit prachtige land met vriendelijke mensen. 

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

Een reis langs de zeven (nieuwe) wereldwonderen

Laat een reactie achter

*