Reizen met kinderen Verenigde Arabische Emiraten

Dubai in 4 dagen 

Hoe explosief Dubai groeit, is onwaarschijnlijk. Naar het schijnt staan hier 25% van alle hijskranen ter wereld, het aantal toeristen op jaarbasis is 600 maal haar inwoners en bijna de helft van de wereldwijde fysieke goud transacties vinden hier plaats. En dan hebben we het nog niet eens over het aantal expats dat hier neerstrijkt om inkomstenbelastingvrij zich een Ferrari aan te meten. Een prachtstad welke een bezoek absoluut waard is. En dat kan ook zónder het uitgeven van een fortuin! In deze blog schetsen we hoe wij Dubai in 4 dagen gezien hebben.  

 

Dag 1:  Dubai verkennen

We starten met de aanschaf van een ‘hop on – hop off’ buskaart. Deze felrode cabriobussen rijden ook hier. Je krijgt een kaart en kunt daarmee zo vaak als je wilt en bij elke stop in- of uitstappen. Voor 3 dagen kost deze kaart 65 euro per persoon. Oerdegelijk, maar effectief. Ongeveer elk kwartier stopt een bus bij je halte.  

We beginnen onze tour-de-Dubai in Jumeirah. Dit stadsdeel is centraal gelegen aan de kust. Burj al Arab is het welbekende witte hotel, gebaseerd op een traditioneel zeilschip. Een must-see. Je komt alleen niet binnen zonder er een kamer te reserveren. De omgeving is echter de moeite waard. Er is een prachtig winkelcentrum (souks, Madinat Jumeirah) en de stranden in de buurt zijn brandschoon, van fijn wit zand en gezellig druk. Kite beach doet zijn naam eer aan wanneer de wind gunstig staat; tientallen kitesurfers nemen het er dan van. Hier kun je prima enkele uren de zon aanbidden: ja, ook in bikini.  

 

In de middag gaan we richting Dubai Marina. Met een tussenstop op Palm Jumeirah, de opgespoten eilanden in de vorm van een palm. Hier staat ook het imposante Atlantis hotel. Onder dit hotel vind je een groot winkelcentum. De boulevard is echter leuker om te bewandelen. Het is er toeristisch, duur en ‘groot, groter, grootst’ met haar prachtige waterparken, toch de moeite te gaan. Deze waterparken zijn prachtig, een dagje uit waard, zij het niet dat wij met een baby waren. 

In Dubai Marina kun je heerlijk over de boulevards slenteren, terrasjes pakken en eten, strand-liggen of met de kinderen de overvloed aan vertier verkennen. De sfeer is laid-back, een tikkeltje ‘zien en gezien worden’ maar erg gemoedelijk. Hier hebben we de zonsondergang aanschouwd. 

 

Dag 2: Een bezoek aan de Burj Khalifa 

We hebben reeds kaartjes gekocht voor de áller hoogste toren ter wereld: de Burj Khalifa in downtown Dubai. Met haar 830 meter een imposante verschijning! Standaard entree kost 30 euro per persoon. De prijs stijgt wanneer je er een drankje wilt doen, een tour wilt, als VIP behandelt wilt worden of nog een paar etages hoger wilt: 120 euro per persoon. Laat je niet verleiden, het gaat om de belevenis van ‘in de hoogste toren ter wereld zijn’. Het uitzicht is gaaf en je bent je opeens bewust van het feit dat Dubai een stipje in een woestijn is.  

Koop je kaarten online op datum, anders kom je waarschijnlijk bedrogen uit of moet je lang wachten. Sowieso duurt het lang, het is druk, wachtrijen duren zo’n uur tot anderhalf. Behalve, wanneer je een baby bij je draagt: de rijen mag je dan omzeilen.
  


Naast de Burj Khalifa vind je de Dubai Mall, 1200 winkels onder een dak. Shopping paradise! Voor sommige misschien. Wij kozen er voor de buitenkant van de Burj Khalifa te bekijken alvorens onszelf weer in het strandzand te laten zakken. 

Wanneer de zon ondergaat gaan we terug naar de Burj Khalifa. Daar kun je heerlijk buiten dineren, voor Nederlandse prijzen, aan de voet van deze toren. Het is er druk, maar keuzes en plek genoeg. Wanneer het donker wordt starten de fonteinshows en lichtshows op de volledige 830 meter!  

 

Dag 3: Rondstruinen door Deira

Tijd voor een blik in het Dubai zoals het ooit was, dachten we. Oud Dubai, Deira. Maar, wat is oud Dubai eigenlijk? Deze stad is uit de grond gestampt! Zo ook dit deel, alleen zijn ze hier begonnen. Het is er gemoedelijk, je kunt hier goedkoop shoppen in de talloze souks (winkelstraten) en lekker aan het water rondhangen. Eventueel met een bootje een riviertocht maken (inbegrepen in de 3-daagse buskaart). In de goud-souk staat de grootste gouden ring ter wereld opgesteld; 64 kg zwaar, 3 miljoen waard.  

Hier kun je met gemak een dagje slenteren, rondkijken en je verbazen. Winkeleigenaren die je binnenroepen kun je het beste negeren. Om even aan de drukte te ontsnappen, kun je het Dubai museum bezoeken.

 

Dag 4: Ontspannen in het Al Mamzar park 

In west-Dubai ligt Al Mamzar park. Een park van ruim 100 hectare groot, met vijf prachtige stranden, een groene kern met voldoende schaduw en barbecue mogelijkheden (zelf eten meenemen). Je kunt hier wandelen, fietsen, sporten of gewoon lekker relaxen. Er is volop vermaak voor kinderen. 

Naast stranden en palmbomen heb je hier ook zwembaden met alle benodigde faciliteiten en kun je ook prima eetgelegenheden vinden wanneer je zelf niet wilt staan barbecueën.  Wij hebben hier nog eens heerlijk nagenoten van de bijzonder prachtige, immense maar ook zo’n kwetsbare stad in de woestijn. Op het strand met een verse jus in de hand, bij gebrek aan een biertje.  Entree is slechts een euro per persoon, een auto parkeren kost 6 euro per dag. Al Mamzar park is elke maandag en woensdag alléén voor vrouwen toegankelijk! 

 

Heb jij nog tips of wil je jouw Dubai ervaring delen? Heb je een vraag? Reageer dan! 

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Activiteiten in Twente met kleine kids

Middagdutjes en tijdzones met kinderen

Glamping met het gezin

Mayrhofen, Tirol: Oostenrijk in de zomer

Nederland vakantieland, op vakantie in eigen land is zo gek nog niet!

02Reacties

 1. Sabrina

  Met een trip naar Dubai in het vooruitzicht, leuke en nuttige tips, bedankt voor het delen!

  27 september 2022 Beantwoorden
  • Marianne

   Wat een heerlijk vooruitzicht! Fijn om te horen dat we je hebben kunnen helpen met onze tips.

   29 november 2022 Beantwoorden

Laat een reactie achter

*