Australië

Taste! Hét foodfestival van Melbourne

 

Inherent aan hippe steden vol relaxte jonge mensen, goed weer en grote groene parken zijn kleine brouwers, food trucks en festivals waar goed gefeest en gedronken kan worden. Klinkt goed, ís goed, hebben we mogen ervaren. Melbourne past deze romantisering van een wereldstad. Jaarlijks worden al deze prachtige concepten die slaan op gezellig eten en drinken onder het genot van live muziek en een dj samengebracht in een meerdaags festival: Taste.

 

Wat is Taste?

Tijdens het festival staat het culinaire centraal. Melbourne heeft een rijk ontwikkelde food-scene en jonge aanwas die de concurrentie wel aan wil gaan. Op Taste komt alles samen en presenteren restaurants, wijnboeren en nieuwe concepten zich onder de zon. De bedoeling is om een indruk te krijgen van al het moois wat bourgondisch Melbourne en omgeving te bieden heeft. De sfeer is ontspannen, met fijne achtergrondmuziekjes en fijne mensen op teenslippers die allemaal op hun beurt een dansje wagen bij live-muziek of een dj, want wat is een festival zonder muziek? Een fijn festivalsfeertje dus met een culinaire inslag. 

 

Hoe werkt het?

Taste is een festival wat meestal in november plaatsvindt, garantie op mooi weer durven we dan wel te geven. Lekker in de buitenlucht genieten van al het heerlijks dat het festival te bieden heeft gaat dus wel lukken. Het heerlijke eten regel je via een  tegoedkaart waarmee je bij elk standje een klein formaat gerechtje of drankje kunt kopen. Dit tegoed moet je zelf op de kaart storten.  Bij de entreeprijs is dit dus niet inbegrepen! Restanten op je kaart worden gelukkig wel teruggestort.

Voor 3 tot 5 euro heb je een aardig gerechtje, een tapas, voor een tientje tot 15 euro een iconisch gerecht. Daarnaast heb je voor 2 tot 4 euro een mooi glas wijn. Maar, Hollanders als we zijn gaan wij dus niet betalen wanneer dat niet nodig is! Wanneer je bij de ingang een ‘proefglas’ pakt kun je dat de hele dag meeslepen langs alle wijnboeren die gepassioneerd vertellen over hun assortiment en zonder druk je alles met liefde laten proeven. Wanneer je zelf de tijd neemt om te luisteren leer je ook nog eens ontzettend veel over het verbouwen van druiven en het proces van wijn maken. Waar je laat merken dat je oprecht geïnteresseerd bent, een vraag stelt of wellicht overweegt een flesje te kopen komen de grand crus op tafel. Feest voor niks extra’s, volwaardige wijnproeverijen! Mocht je dan gaan eten kun je altijd een groter glas van je favoriete wijn kopen. Of je slaat het eten over en herhaalt hetzelfde bij de bierbrouwers.

 

 

 

Hoe kom ik er?

Taste vindt plaats in het Albert Park aan de rand van het centrum. Het adres is Albert Park’s Pelican Lawn,  22 Aughtie Drive, Albert Park, VIC 3206. Hoe je daar precies komt als je niet wilt wandelen maar de taxi te duur vindt? Neem de tram of de bus:

  • Tram: 3, 3a, 5, 6, 16, 64, 67, 72, 96, 112.
  • Bus: 216, 219, 220, 246, 606, 600, 922, 923.

Tickets voor het festival koop je bij voorkeur online. Een kaartje kost 13-15 euro. Er zijn ook kaartjes bij de deur verkrijgbaar, maar de populaire tijden zijn  al snel via de onlineverkoop uitverkocht. Het is namelijk zo dat je kiest voor een dag en dagdeel: 

  • Donderdagen 17:30 – 22:00
  • Vrijdag 12:00 – 16:00 & 17:30 – 22:00
  • Zaterdag 12:00 – 16:00 & 17:30 – 22:00
  • Zondag 12:00 – 17:00

Kijk voor meer informatie ook op de website van Taste. 

Wij waren op Taste op de zaterdag van 12:00-16:00. Overdag, in de stralende zon en dat beviel geweldig. In een loungestoel hangen, op het gras zitten, de sfeer is op en top festival. Na een mooie middag heb je de avond dan nog voor de boeg… mits je niet te dronken bent!

 

Heb jij nog een tip voor een festival in Melbourne? Ervaringen op Taste? Deel het!

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Een camper(tje) in Australië huren

De Australische oostkust: Van Melbourne naar Sydney

Laat een reactie achter

*