Nieuw-Zeeland

Great Walks in Nieuw-Zeeland

Trek je wandelschoenen maar aan: hier kun je wandelen! Naar Nieuw-Zeeland kom je om je te laten vangen in al haar schoonheid en ongerepte wildernis. En daar kun je wat ons betreft echt optimaal van genieten wanneer je de benenwagen neemt. Daar heeft de overheid goed op ingespeeld met Great Walks.

 

De acht mooiste hikes

De lokale VVV, het Department of Conservation (DoC), heeft enkele (meerdaagse) hikes door de mooiste natuurgebieden betiteld als “Great Walks”. Deze acht mooiste hikes kunnen alleen met een vergunning gelopen worden. Lees: wanneer je in het park wordt gespot zonder geldige vergunning krijg je een boete en word je het park uitgezet. Denk niet dat je dit eenvoudig kunt ontlopen, want je moet overnachten in een daarvoor bestemde hut of kampeerplek en een Ranger ter plekke heeft na het boeken jouw naam doorgekregen en alleen met een geldig bewijs kun je blijven. Verwacht geen gespreid bedje; je neemt je eigen spullen mee.

 

 

Great Walk reserveren

Een Great Walk is vaak al máánden in voren volgeboekt. Dit vraagt dus enige planning en voorbereiding. Heb je een camper? Deze kun je tegen betaling stallen/bewaken, een shuttle brengt je naar het startpunt en terug. Wij hadden geluk en waren net op tijd om de plek van twee annuleringen te reserveren, we moesten dan wel de volgende dag al aan de Abel Tasman Coast Track beginnen omdat er die avond ook een bedje in een hut op onze naam stond. Een hut kost zo’n $30, een kampeerplekje de helft.

 

 

Voor de critici: ja, er zijn inderdaad honderden alternatieven van prachtige wandelingen zonder vergunning. En ja, deze hebben wij ook gelopen. Ze zijn minder druk bezocht, “wilder” omdat de paden minder onderhouden worden en goedkoper qua overnachten. Een Great Walk brengt je echter in enkele dagen tijd door een grote diversiteit aan landschappen en natuur, zodat je als het ware ‘efficiënter’ gebruik maakt van je tijd hier. Kies dus die wandeling die het beste bij jouw manier van reizen past en je zult hoe dan ook versteld staan van de schoonheid van het prachtige Nieuw-Zeeland!

 

Heb jij ook een Great Walk gelopen? Deel je ervaring!

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

De ferry nemen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland: (Wild)kamperen met een camper

Kia Ora, hallo en welkom in Nieuw-Zeeland!

Walvissen spotten in Kaikura