Nieuw-Zeeland

Kia Ora, hallo en welkom in Nieuw-Zeeland!

Kia Ora, hallo en méér dan welkom zelfs, in het land van de kiwi’s, de zeldzame vogelsoort die alleen hier voorkomt en waar Nieuw-Zeelanders zich graag naar vernoemen. Helaas hebben we de vreemde vogel niet kunnen spotten, ondanks dat we in Nieuw-Zeeland vooral veel outdoor zijn geweest. En dat is ook waarom je hierheen komt, prachtig! En prachtig dekt de lading echt niet.

Deze blog is er een van een reeks Nieuw-Zeeland blogs waarin we je meenemen naar misschien het ook voor jouw aller, aller mooiste land ter wereld. Aan de andere kant van de wereld, welteverstaan. We geven een korte introductie door middel van een reis in foto’s door het adembenemend mooie Nieuw-Zeeland, met als doel om ook jou te overtuigen dat het echt een van de mooiste landen op aarde is.

 

 

Bijzonder in alles

Eerlijk is eerlijk, elk land heeft wel weer net dat ene wat nérgens anders te vinden is. Nieuw-Zeeland heeft niet alleen dat ene, maar ook het andere. En het andere daarna. Nieuw-Zeeland is pure wildernis met zo’n enorme diversiteit aan landschap en natuur dat het ‘wow-gehalte’ continu hoog is. Van woest dampende vulkaan- en heldere alpine meren tot felgroen Hobbit-grasland, wijngaarden, besneeuwde bergen, gletsjers, fjorden en wilde rivieren. Regenwoud en oeroude dennenbossen. Een blauwe zacht-zoute zee, witte- en zwarte stranden. Geisers, zwavelbronnen, grotten en watervallen met honderden tegelijk. De Maori hadden geen mooier land kunnen vinden om zich te vestigen en hun cultuur te laten gelden.

 

 

Christchurch, Queenstown, Wellington zijn naast Auckland de ‘grote’ steden, inderdaad tussen aanhalingstekens want het zijn gemoedelijke plekken waar het leven om het leven draait en druk zijn niet in het plaatje past. Het is een levensstijl die iedereen zich, naar wat het lijkt, eigen gemaakt heeft. Wellington telt per hoofd van de bevolking meer restaurantjes en brouwerijen dan New York. En de helft van de winkels zijn er gevuld met tweedehandse kleding. Met haar Nederlandse prijzen is het fijn om daarmee onze rugzakken bij te vullen, zo aan de andere kant van de aardbol.

 

 

Praktische informatie

Al reeds benoemd is deze blog er een van een reeks waarmee we een beeld van een reis naar Nieuw-Zeeland en haar mogelijkheden willen geven. In onze blogs geven we praktische informatie, tips en tricks waar je rekening mee kunt houden in jouw voorbereiding. Deze gaan niet over munteenheden, reisseizoenen of vliegtickets, maar over de vragen waarop wij nergens een goed antwoord konden vinden!

Een tip ter overweging is om een reis naar Nieuw-Zeeland te combineren met een bezoek aan Fiji. Wij deden dit ook en verwijzen je graag naar onze Fiji blogs

 

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

De ferry nemen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland: (Wild)kamperen met een camper

Walvissen spotten in Kaikura

Great Walks in Nieuw-Zeeland

Laat een reactie achter

*