Nieuw-Zeeland

De ferry nemen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland bestaat uit twee grote eilanden, het Noorder- en Zuidereiland. Welk eiland wij mooier vinden, laten we voor nu in het midden. We raden je sowieso aan beide te bezoeken en we gaan er vanuit dat je dat ook graag wilt! In dat geval ontkom je er niet aan de oversteek te maken. In deze blog helpen we je aan praktische informatie om dit te organiseren.

 

Met of zonder camper

De oversteek maken kán per vliegtuig. Je kunt ook je camper inleveren, per boot de oversteek van Wellington naar Picton maken (of andersom) en opnieuw een camper boeken. Niet verstandig! Heb je een camper en probeer je een enigszins logische route te rijden, dan haal je het meeste uit je tijd door je camper mee te nemen op de boot. Je levert dan je camper elders in dan je hem hebt opgehaald. De meerprijs daarvoor is ons inziens de tijd die het oplevert meer dan waard, mocht je daarover twijfelen.

De reis is overdag het mooist, is 92km lang, duurt zo’n drie uur en kost 150 euro: Dit is dan voor 2 personen én een 2/4-persoons campervan. 

 

 

Vastleggen die boot?

Maar, moet je die ferry ver (lees maanden) in voren boeken? Nee, ook niet in het hoogseizoen. Wanneer je exact weet wanneer je de oversteek maakt, kun je het natuurlijk doen. Wij raden je echter aan gebruik te maken van de vrijheid die het je biedt zodat je planning niet dusdanig vast ligt dat er geen ruimte is om te anticiperen op wat je onderweg tegenkomt.

Moet je de ferry tenminste enkele dagen tot een week in voren boeken? Ja, vooral in het hoogseizoen! De kans bestaat dat je niet meer de meest ideale tijd kunt kiezen, wellicht een dagje later zult moeten gaan, maar laat deze oversteek je de mogelijkheid niet ontnemen om ergens net wat langer te blijven.

Buiten het hoogseizoen, van april tot december, kun je de gok best nemen een oversteek te reserveren bij aankomst in de haven. De prijs is dan ook lager.

Boeken kan via Interislander of Bluebridge, zelfde prijzen, zelfde route, kijk gewoon waar jouw voorkeurstijd nog vrij is.

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Nieuw-Zeeland: (Wild)kamperen met een camper

Kia Ora, hallo en welkom in Nieuw-Zeeland!

Walvissen spotten in Kaikura

Great Walks in Nieuw-Zeeland

Laat een reactie achter

*