Argentinië

Dagboek Argentinië – deel 2 – Villa Union, San Juan, Mendoza

Deel twee van ons prachtige avontuur in Argentinië, waar we in een maand tijd van noord- naar zuid zijn gereisd. We nemen jullie opnieuw mee in onze levendige gedachtes, toffe ervaringen en gevoel bij dit prachtland. We eindigden onze vorige blog in Cordoba.

 

Zuid-Amerikaans carnaval

Vanuit Cordoba is het nog een heel stuk naar Mendoza en onderweg zijn er genoeg mooie plekken die het waard zijn om te stoppen. Villa Union bijvoorbeeld. Net als in Tilcara wordt ook hier volop carnaval gevierd. Dat is toch net even anders dan in Nederland. Niet alleen de temperaturen verschillen, ook de manier waarop het feest wordt gevierd. Hier in Villa Union draagt niemand een kiel, varkensoverall of nepleren politiepakje met carnaval. Hier paraderen de dames in hordes van enkele tientallen in string en op naaldhakken voorbij. Veel drum en dans, een prima optocht die van tien uur in de avond tot één uur in de nacht duurde.

 

Ontspannen in Mendoza

Via San Juan zijn we in Mendoza aangekomen. Niet alleen ons resort was in één woord en op alle gebieden klasse, maar de hele stad en haar omgeving is een van de meest ontspannen regio’s van Argentinië. Als je het ons vraagt tenminste. Kajakken op een kraakhelder meer, een dagje thermaal-baden in de bergen, het relaxte stadscentrum doorslenteren. Maar het hoogtepunt was zeker een hele dag op wijntour! Wijngaarden zo ver als het oog reikt, wijnboeren in overvloed. Wat de tour zo bijzonder maakte was dat niet alleen het proeven centraal stond, maar ook het hele proces van oogsten tot rijpen en bottelen. Maar uiteindelijk is het doel om, en dat doel is behaald, op z’n minst aangeschoten te worden.

 

 

Na deze prachtige autoreis gaan we de huurauto inleveren. Op naar een ander gedeelte van dit prachtige land. Een vlucht van negen uur, met twee tussenlandingen, brengt ons naar Patagonië. 

 

Benieuwd naar dit stukje ruige aarde, volg onze Argentinië blogs!

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Pinnen in Argentinië? Niet doen! Dit is hoe je slim aan peso’s komt

Dagboek Argentinië  – deel 1 – Tilcara, Iguazu, Cordoba, San Augustin

Laat een reactie achter

*