Reisuitrusting

Veilig voor bagage: de Radical Design transport- en regenhoes


We kennen de verhalen, we kennen de risico’s. We hebben het dan over de nachtmerries dat er drugs in je bagage gestopt worden of spullen zijn ontvreemd. In je hostel, het openbaar vervoer of op het vliegveld bijvoorbeeld. Het is jouw eigendom, daar moeten anderen vanaf blijven en dat mag gerust beschermd worden. Wij gebruiken daarvoor de Undercover M Flightbag van Radical Design en zullen je in deze blog overtuigen waarom ook jij er een moet aanschaffen!

 

Hands off my stuff!

Voor veertig tot vijftig euro is het best een investering, je backpack kun je immers ook inwikkelen met folie of met de, bij een backpack vaak meegeleverde, regenhoes inpakken. Daarmee verklein je het risico, uitsluiten doe je nooit, maar er blijft een aanzienlijk deel van je rugzak vrij toegankelijk zonder dat het je hoeft op te vallen wanneer iemand anders in jou bagage geweest is! De tip die we je willen geven is vóór je gaat vliegen je tas helemaal uit- en weer in te pakken. Een handeling die je te allen tijde kunt uitvoeren. Dan weet je zeker dat je alleen jouw eigen spullen vervoert. Straffen voor drugstransport zijn in Europa al niet mals, laat staan in Azië of Zuid-Amerika. 

De Undercover M Flightbag heeft een stevige, brede rits en is dubbel gestikt bevestigd. Er is gedacht aan de mogelijkheid om een hangslot te bevestigen, waaraan je een ketting/staaldraad kunt bevestigen. Hiermee kun je de backpack volledig afgesloten verankeren aan bijvoorbeeld een bed of bagagerek. Om nu kwaadwillend toch bij de bagage te komen, moet je de hoes opensnijden. Ook wanneer je zelf de sleutel kwijt raakt, trouwens.

Dat hij geel van kleur is, maakt dat je hem altijd en overal herkent; altijd een fijn weerzien op de bagageband, kleine kans dat een ander het waagt zich te vergrijpen aan jouw bagage!

 

 
Stootvast en waterdicht

Het scheurvaste ‘ripstop’ nylon waarvan de hoes gemaakt is, is oerdegelijk en stevig. Waar tassen vaak te lijden hebben van slepen, gooien, bagagebanden en tillen, biedt de Undercover M Flightbag voldoende weerstand. Hij heeft handvatten om hem op te pakken, een riempje om de ritssluiting te beschermen of steviger als regenhoes te bevestigen. Het materiaal is daarnaast ook waterdicht en vuilafstotend. Je beschermt daarmee je backpack tegen heftige regen, modder, straatvuil, insecten en andere invloeden waarvan je niet wil dat die in je backpack komen. De naden van de hoes zijn gecoat ten behoeve van de waterdichtheid. 

Onze Undercover M Flightbag gebruiken we sinds 2010 jaarlijks intensief en is op wat stickerlijm na nog in perfecte staat! Met een gewicht van slechts 380 gram en een inhoud van 105 liter kan een grote backpack er met gemak in vervoerd worden. Losse accessoires als wandelstokken of vieze natte schoenen kunnen los van je backpack in de hoes worden gestopt. Wanneer je de hoes niet gebruikt, berg je hem op in het etui.

 

Hoe zorg jij ervoor dat jouw bagage beschermd wordt?

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Waarom zitten als je kunt hangen – Tropilex

De 8 leukste reiscadeaus onder 10 euro

10 betaalbare reiscadeaus voor onder de kerstboom

Wandelschoenen voor je (wereld)reis: wat kies je?

De ideale slaapplek voor je kroost: Een Travel-Cot

Laat een reactie achter

*