Reisuitrusting

Waarom zitten als je kunt hangen – Tropilex

De sfeer van “ver-weg-van-huis” beleef je thuis in je tuin of op je balkon door lekker lang te luieren in een hangmat of hangstoel. Met de zon op je bol even de boel-de-boel laten, een drankje met vrienden doen of even wat te lezen; langzaam schommelend in een hangstoel is het – en wij kunnen het beamen – écht wel extra goed toeven. Tijdens onze reizen over de wereld namen we wel vaker plaats in een lekkere hangstoel aan het strand of op een balkon van een van de hotels waar we verbleven. Die sfeer van lekker schommelen hebben we in huis gehaald met een hangstoel van Tropilex. De hangstoelen van Tropilex zijn handgemaakt in Colombia, Brazilië of India. Dat betekent een eerlijke verhaal én ze nemen daarbij hun maatschappelijke- en ecologische verantwoordelijkheid.

 

Wij gaan voor Colombia

Helaas kunnen we er nu niet naar toe, maar Colombia staat hoog op de lijst om nog eens te bezoeken. Onze keuze voor een hangstoel viel op een exemplaar uit Colombia die in een breed palet aan kleuren te bestellen is: van egaal en rustig tot druk en aanwezig. Wij kiezen voor een neutrale en altijd passende zwart-witte combinatie. De hangstoel komt met een opbergtas, waarmee de stoel mét spreider erg compact op te bergen, maar zeker ook te vervoeren is (110x10x10cm en 2,6kg!). Wij gaan hem daarom niet alleen thuis gebruiken, maar ook meenemen op auto- en campervakanties want daar is de stoel eenvoudig aan een dikke boom of veranda te knopen.


 

Cadejo

Wat een Colombiaanse hangstoel Colombiaans maakt is ‘cadejo’. De ophangkoorden zijn niet bevestigt aan de stoel, maar komen uit de verweving van het zitgedeelte. Dat creëert een degelijke look en vergroot ook nog eens het draagvermogen: Tot 120kg kun je gerust schommelen in deze stoel. Sowieso zijn de doeken van deze stoel wat royaler aangemeten zodat de gemiddelde Europeaan ook lekker kan zitten.

De vele ophangkoorden die samenkomen aan de hardhouten spreider (110cm breed) maken dat de stoel zich gemakkelijk opent en je er heel fijn in kunt ploffen. Ook bij het uit de stoel komen, is het geen geklungel en gestuntel zolang je zorgt dat de stoel voor een op jou gemakkelijke hoogte hangt.

 

Hangen dan

Ophangen doe je eenvoudig met een touw over een balk, aan een tak, haak of balkon. Je kiest dus helemaal zelf hoe je ‘m op wilt hangen; met een karabijnhaak of goede knoop, maak je een touw zo aan het geweven oog aan de hangstoel vast. Tropilex biedt setjes ophangmateriaal aan vanaf 14 tot 23 euro, maar ook heuse standaarden waarmee je je hangstoel op elke willekeurige plek kunt plaatsen. Dat is wel een wat prijzige toevoeging van zo’n 200 tot 350 euro. Als laatste tip adviseren we wel even goed te kijken naar je omgeving, zorg dat je tijdens het schommelen niet iets kan omstoten of jezelf zou kunnen bezeren.


Het doek voelt stevig en zacht aan, maar kan ook tegen een stootje en kan buiten blijven hangen, ook dat is geen probleem. Toch is het wel het beste om hem gewoon netjes op te bergen, zeker bij regenachtig weer. De prijzen variëren iets per type stoel, maar voor 80 a 90 euro heb jij ook zo’n leuke hangstoel bij je thuis hangen en daarmee doe je ook nog iets goeds terug, want Tropilex draagt bij aan het zuinig omgaan met onze aardbol: Tenminste 1% van de omzet van Tropilex wordt gedoneerd aan goede doelen in relatie tot ons milieu. 

Wij zijn blij met onze aanschaf en delen vooral graag het eerlijke verhaal van Tropilex

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Tropilex. Zoals al onze blogs bestaat de inhoud uit onze persoonlijk ervaring en mening. 

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

De 8 leukste reiscadeaus onder 10 euro

10 betaalbare reiscadeaus voor onder de kerstboom

Wandelschoenen voor je (wereld)reis: wat kies je?

De ideale slaapplek voor je kroost: Een Travel-Cot

Kamperen met kinderen, wat neem je mee?

Laat een reactie achter

*