Reistips

2 verrassend leuke spelletjes voor op de camping


Wanneer we op reis gaan of een weekendje weg mag een spelletje absoluut niet ontbreken. Zo dus ook niet tijdens een kampeertrip of  familie- en vriendenweekend. Maar wat is nu het ideale vermaak op de camping? Wat ons betreft zijn dat twee, van oorsprong Scandinavische, spellen: Kubb en Mölkky. Spellen die echt bedoeld zijn om buiten te spelen en daarom ideaal zijn om mee te nemen naar de camping

 

Kubb

Zoek je een spel om buiten te spelen met het hele gezin of met vrienden? Dan is Kubb precies wat voor jou. Het is een spel waarbij je in teams speelt, maar 1 tegen 1 is ook mogelijk, en als doel hebt als eerste de torens van de tegenstander om te gooien gevolgd door de koning.

Om Kubb te spelen heb je een vlak speelveld, bij voorkeur van gras, nodig en de houten onderdelen van het spel zelf: 1 Koning, 10 torens en 6 werpstokken. Het rechthoekige speelveld is opgedeeld in twee delen en wordt gescheiden door de koning in het midden van het veld. Aan weerszijde van het speelveld staan 5 torens op de achterlijn opgesteld, behorende bij het team dat daar achter staat. Vanaf die achterlijn moet je de torens van het andere team omgooien. Heb je ze allemaal omgegooid? Dan win je door ook de koning om te gooien. Maar let op! Alleen dan mag je de koning omgooien. Doe je dit gedurende het spel, dan wint juist het andere team.

Het teamverband, het actief bezig zijn, het buiten aspect en het feit dat het vanaf een jaar of 6 goed speelbaar is, zorgen ervoor dat Kubb een ideaal familiespel is voor op de camping.

 

 

Mölkky

Net als Kubb is Mölkky een spel bestaande uit houten onderdelen waarbij je met een werpstok enkele pionnen moet omgooien. Toch speelt het heel anders, niet in de eerste plaats omdat het hierin ieder voor zich is. Dus geen teamverband, maar echt spelen voor jezelf.

Ook bij Mölkky heb je een vlak speelveld nodig samen met 12 genummerde houten pionnen en een werpstok. Het doel is nu niet om alle pionnen om te gooien, maar om als eerste precies 50 punten te behalen. Die punten behaal je door de genummerde pionnen om te gooien. Gooi je één pion om, dan behaal je het aantal punten dat op die pion vermeld staat. Raak je meerdere pionnen, dan krijg je een punt voor elke pion die is omgevallen. Degene die als eerste exact de 50 punten haalt, wint het spel. Behaal je met je laatste worp echter 51 punt of meer, dan val je met je puntentelling terug naar 25! Nu moet je dus opnieuw proberen die 50 punten te behalen en wel voor de anderen dat doen.

Kortom, Mölkky is een actief buitenspel met snelle beurten, spanning en leuke dynamiek met de andere spelers. Perfect om met z’n tweeën of vrienden en familie te spelen op de camping of in de tuin.


Helaas is het niet altijd gegarandeerd goed weer als je op de camping staat. We hebben daarom ook enkele tips voor je van spelletjes die je binnen kan spelen, of zelfs voor onderweg.  Allemaal goed voor gegarandeerd speelplezier! 

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

Laat een reactie achter

*