Reistips

Onze 4 meest gebruikte apps op reis


Wanneer je thuis de deur uit gaat en zeker wanneer dat voor meerdere dagen is zoals een vakantie, is er een ding dat je tegenwoordig altijd bij je hebt: je telefoon. Met het grote aanbod aan apps is er voor alles wat je zoekt wel iets te vinden, maar welke app is nu echt het downloaden waard? Wij laten het je zien in deze blog waarin we onze 4 meest gebruikte apps op reis in willekeurige volgorde met je delen. En het mooie is, ze zijn ook nog eens allemaal gratis te downloaden en gebruiken!

 

1. Maps.me

De naam zegt het eigenlijk al, Maps.me biedt je diverse kaarten. Dit zijn niet zomaar kaarten, maar kaarten van over de hele wereld die je kan downloaden en zo dus ook offline kunt gebruiken. Ideaal voor binnen, maar vooral ook buiten Europa waar je vaak niet standaard beschikt over internet op ieder moment van je reis.

Ook in de offline kaarten kan je zaken opzoeken zoals plaatsen, bezienswaardigheden en hotels. Maps.me helpt je er de route naar toe te vinden en geeft een indicatie van de reistijd. Dit laatste moet je niet altijd 100% vertrouwen want de reisduur hangt natuurlijk ook af van de reisomstandigheden en daar houdt Maps.me niet altijd even goed rekening mee. Ondanks dit is het een ideale app om te gebruiken tijdens je reis. Deze app heeft ons in ieder geval al tijdens meerdere reizen goed op weg geholpen!

 

2. Polarsteps

Met Polarsteps kan je per reis de stops bijhouden die je hebt gemaakt. Zo krijg je een mooi overzicht van de route die je hebt gevolgd te zien op een wereldkaart. Leuk voor jezelf én voor anderen want je vrienden en familie kunnen je via Polarsteps ook volgen.

Aan de diverse stops die je maakt kan je foto’s toevoegen om zo het overzicht aan te vullen met je eigen beeldmateriaal. Je kan deze foto’s dan ook direct op een leuke manier delen op bijvoorbeeld Facebook om nog meer vrienden te laten zien waar je je op dat moment bevindt. Polarsteps houdt ook leuke statistieken bij zoals het aantal landen dat je hebt bezocht, hoeveel % van de wereld dat is en welke vlaggen je al hebt verzameld. Leuk voor reisfanaten zoals wij!

 

3. Currency

Een nuttige app voor op reis is Currency. Hiermee kan je heel eenvoudig bedragen omrekenen naar een of meerdere andere valuta. Vooral dit laatste is handig wanneer je een reis maakt door meerdere landen. In de app krijg je namelijk in een overzicht de omgerekende waarde te zien van alle gekozen valuta.

De app bevat ook een rekenmachine, makkelijk als je eerst enkele zaken moet optellen om het resultaat vervolgens direct om te rekenen. En de koers? Die kan je automatisch laten bijwerken zodat deze altijd up-to-date is mits je toegang hebt tot internet natuurlijk. Heb je dat niet, dan rekent Currency gewoon met de laatst bekende koers, zo is de app ook prima zonder internet te gebruiken.

 

4. Snapseed

Op reis maak je waarschijnlijk ook de nodige foto’s met je telefoon. Helaas doen deze niet altijd recht aan de werkelijkheid. Bijvoorbeeld doordat de kleuren niet goed uitkomen of de lichtinval net niet goed is en je te veel schaduw of juist te veel zon op de foto hebt. In dat geval is Snapseed de ideale app!

Hiermee bewerk je namelijk in een handomdraai je foto’s zodat ze beter aansluiten bij de wereld zoals jij deze net hebt proberen vast te leggen. Je kan namelijk zaken afstellen als helderheid, schaduw en verzadiging, de foto scherper maken, rechtzetten en selectieve aanpassingen doen. Als je er bij het maken in ieder geval maar voor zorgt dat de compositie goed is, dan kan Snapseed je helpen met de rest.  

 

Ben je op zoek nog meer handige apps gericht op je aankomende campertrip? Dan is onze blog ‘4 handige app’s voor je volgende Campertrip’ zeker interessant voor je.

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

Laat een reactie achter

*