Reistips

Onze 5 favoriete stranden


Deze week (oktober 2018) kwam het nieuws naar buiten dat Thailand heeft besloten om het ooit zo idyllische strand uit de film The Beach, Maya Bay, voor onbepaalde tijd te sluiten. Het strand is de afgelopen jaren zo overspoeld door toeristen dat de natuur dermate is aangetast dat dit zonder rust niet kan herstellen. Eerder dit jaar besloot de Filippijnen tot een soortgelijke actie voor het eiland Boracay dat voor zes maanden is gesloten. Het is erg dat deze maatregelen nodig zijn, maar goed dat ze genomen worden. Enkele jaren geleden waren wij al eens op het prachtige Maya Bay en hoewel bovenstaande foto die toen genomen is anders doet vermoeden, had het strand toen zijn idyllische karakter al lang verloren door de aanwezigheid van de hordes toeristen. Gelukkig zijn er meer mooie stranden op de wereld die het bezoeken dubbel en dwars waard zijn. Welke stranden onze favoriet zijn? In deze blog laten we je ze zien:

 

Tulum, Mexico

Zoek je een groot wit strand met wuivende palmbomen? Dan ben je in Tulum op de juiste plek want wat een oogverblindend mooi strand vind je daar! Gelegen op nog geen twee uur rijden ten zuiden van het toeristische Cancun, waan je je in een heel andere omgeving. Geen hordes mensen op het strand, tientallen resorts die het uitzicht over de zee wegnemen of drukke clubs en bars die zorgen voor geluidsoverlast. Tulum is gezellig druk, met een aantal leuke restaurantjes en een helder blauwe zee. Een prachtige plek om tot rust te komen en genieten van alles wat je van het ideale strand verwacht.

 

Gili Trawangan, Indonesië

Net voor de westkust van Lombok liggen de Gili eilanden. Gili Trawangan is het meest populaire eiland van de drie. Hoewel het eiland vooral bekend staat als ideale plek om te kunnen feesten, heeft het ook een fantastisch mooi strand en prachtige onderwaterwereld. Als je aan de rand van het centrum blijft, heeft Gili Trawangan alles wat je zoekt in een strand: fijn wit zand, helder water, leuke strandtentjes in de buurt en de mooiste snorkelplekken.

 

Onlangs zijn Lombok en ook de Gili’s getroffen door hevige aardbevingen die een ravage hebben aangericht op de eilanden. Laat dit je niet tegenhouden om de Gili’s te bezoeken want de schoonheid van de natuur is niet vergaan, bovendien kan de lokale bevolking de werkgelegenheid die het toerisme biedt goed gebruiken om hun leven weer op te pakken.

 

Mirissa, Sri Lanka

Niet direct een plek om echt een duik te nemen in de zee, maar wel een fantastische plek om op het strand te zitten en te luisteren naar de golven die op de rotsen slaan: Secret Beach in Mirissa. Echt geheim is het strand niet, want het wordt met bordjes aangegeven, maar toch doet de naam de plek wel eer aan want door het beperkt aantal mensen dat er is, voelt het wel als een geheim plekje. Er is een restaurantje dat precies de juiste sfeer heeft weten te creëren en waar je heerlijk kan zitten terwijl je met een vers sapje geniet van het geweldige uitzicht. Een plekje waar je eigenlijk niet meer weg wilt. 


 

Kaapstad, Zuid-Afrika

Waarschijnlijk niet de eerste plek waar je aan denkt als het gaat om stranden, Kaapstad, maar hier in de buurt zijn zelfs twee stranden te vinden die absoluut het vermelden waard zijn: Kaap de Goede Hoop en Boulders Beach. Allebei geen strandjes met Caribische sferen, maar juist een geheel eigen karakter.

De ruige ongerepte omgeving van Kaap de Goede Hoop is wat het strandje hier zo bijzonder maakt. Geen ligbedjes of restaurantjes in de buurt en een rustige zee op de achtergrond. Nee, puur en alleen natuur met golven die op de rotsen slaan. Heerlijk dat gevoel van vrijheid en rust dat deze plek geeft.


Boulders Beach in Simon’s Town is juist een bijzondere plek door zijn bewoners: zwartvoetpinguïns. Het strand ligt vol met grote rotsen waar de pinguïns rustig door en over lopen. Deze koddige beestjes leven hier in vrede met de bewoners van het stadje en zijn dus niet bang voor mensen. Je kan daardoor de pinguïns van dichtbij observeren. Neem je een duik in de zee, iets dat hier bij een goede temperatuur ook prima kan, dan is de kans groot dat je ook daar een pinguïn voorbij ziet komen. 

 

San Pedro, Belize

Ben je juist wel op zoek naar Caribische sferen op een strand, dan is Belize de juiste bestemming. San Pedro gelegen in het zuiden van het Belizaanse eiland Ambergris Caye biedt de Caribische sfeer, leuke restaurantjes, een mooi strand aan een nog mooiere zee. Vooral de onderwaterwereld die je hier kan betreden is prachtig! Het strand is juist heel rustig, zonder strandbedjes of handdoeken waar je over valt, maar met de lekkerste verse vis in gezellige strandtentjes. De ideale plek voor een gevoel van rust en vrijheid!

 

Hoewel heel divers, zijn dit stuk voor stuk prachtige stranden! Dat willen we natuurlijk ook graag zo houden, daarom vragen we je met klem om plekken zoals deze echt te koesteren en met respect te behandelen. Laat geen rommel achter en zorg ervoor dat ook anderen net als jij hier kan genieten van het geluid van de rollende golven, het fijne zand dat je tussen je tenen voelt wegglijden en de wind die door je haren gaat. En dat alles liefst met de oranje gloed van een ondergaande zon. Wat is jouw favoriete strand om dit te doen?

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

Laat een reactie achter

*