Reistips

Backpacken voor beginners: 5 tips voor jouw eerste reisavontuur!

Spannend! Je wil voor het eerst echt ver op reis, maar wat komt daar allemaal bij kijken en hoe zorg je dat je eerste reis ook echt een feestje zal zijn? Toen wij jaren geleden voor de eerste keer gingen backpacken door Indonesië, hadden wij ook veel vragen. Daarom in deze blog vijf tips die je op weg helpen om jouw eerste backpack avontuur mede tot een succes te maken. Natuurlijk is een goede voorbereiding het halve werk, lees je goed in, bepaal wat je van de reis verwacht, maar hou ook voldoende ruimte voor spontaniteit en flexibiliteit. Misschien is een groeps- of singlereis een prima eerste optie: Deze vijf praktische tips helpen jou in ieder geval op weg om je eerste backpack ervaring er eentje te laten zijn die je nooit meer wilt vergeten!

 

1. Bepaal je budget

Reizen kun je zo goedkoop en duur maken als je zelf wil. Maar niets is zo vervelend als halverwege je reis al door je budget heen zijn. Plan daarom van te voren je budget voor de gehele reis en stel vanuit je totaalbedrag een vast dagbudget vast.  Zo voorkom je dat je in de eerste week al je geld er al doorheen hebt weten te draaien. Ben wel realistisch in welk budget je nodig zult hebben. Lees deze blog over voordelig en goedkoop te reizen voor meer tips om binnen je budget te blijven tijdens je reis.

 

2. Zorg voor een goede rugzak

Een belangrijk onderdeel van backpacken is natuurlijk een goede rugzak. Investeer in een rugzak die fijn draagt zodat je deze tijdens je wandelingen van bus naar hotel en tijdens eventuele hikes met plezier draagt. En, eentje die tegen een stootje kan. Het is belangrijk dat je rugzak goed verstelbaar is en past bij je lengte en gewicht. Hoe je je rugzak het beste in kunt inpakken kun je lezen in deze blog waarin we 8 nuttige tips met je delen. Hoe je hem kunt beschermen, lees je hier.

 

 

3. Neem niet te veel mee

Misschien wel de meest gemaakte fout is dat je veel te veel meeneemt. Een rugzak van meer dan 14 kilo is echt te veel. Bedenk je goed dat veel van wat je nodig hebt eventueel nog lokaal te koop is en je kleren kun je over het algemeen voor een prikkie laten wassen. Sleep dus niet onnodig veel, maar zorg dat je rugzak draagbaar blijft en je hier geen hinder van ondervindt. Meer lezen over wat je nodig hebt voor een lange reis? Lees dan deze blog waarin je meer leest over wat je meeneemt voor een half jaar op wereldreis.

 

4. Kies de juiste kleding

Om te zorgen dat je altijd voorbereid bent op zowel warme als koude omstandigheden adviseren wij om laagjes mee te nemen. Zo pas je de dikte van je kleding eenvoudig aan naar iedere situatie. Onmisbaar voor iedere reis vinden wij in ieder geval een lekker dragende en sneldrogende trekkingbroek met voldoende opbergmogelijkheden, een waterafstotende windjack met capuchon en een thermoshirt. Zo heb je een goede basis die je kunt aanvullen met kleding die past bij de reis die je wil gaan maken.

 

 

5. Blijf  gezond

Niets zo vervelend als ziek worden op reis. Zorg daarom voor de juiste inentingen voor vertrek. Neem contact op met de lokale GGD of tropencentrum en plan een afspraak in waarin je hoort welke vaccinaties worden geadviseerd voor je reis. Doe dit tijdig want niet iedere vaccinatie is meteen effectief. Zorg daarnaast dat je altijd voldoende medicatie meeneemt voor tijdens je reis. Meer over medicijnen en vaccinaties voor je reis lees je hier.

 

Succes, en vooral veel plezier tijdens je eerste reisavontuur!

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

Laat een reactie achter

*