Reistips

Op fietse – Een muzikale blog over wereldse bestemmingen

“Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage. ‘k Hen de banden vol met wind, nee ik heb ja niks te klagen. Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage. ‘k Soll wel zeggen ja het mag wel zo”. De Skik-route, zoals de Drentse VVV deze toeristische fietstocht noemt, pakt ook een stukje Duitsland mee. Een muziekje tijdens een fiets- of wandeltocht is heerlijk. We willen je in deze blog inspireren met nummers gebaseerd op markante plekken, gebeurtenissen of routes op onze aardbol. Misschien raak je geïnspireerd en ontdek je aan de hand van muziek jouw volgende reisbestemming!

Muziek en reizen, misschien is het je nog nooit eerder opgevallen, maar eigenlijk vormen ze bijna een onlosmakelijk duo. Waarschijnlijk heb jij ook wel nummers waarbij je meteen terug denkt aan dat speciale moment tijdens een van je vorige reizen? Hieronder vind je 5 muzikale verrassingen die jou inspireren voor een volgende vakantiebestemming!

 

John Mayer – Route 66

Natuurlijk, Route 66, de 4.000 km lange weg tussen Chicago naar LA is een veel bezongen weg. Van oost naar west Verenigde Staten doorkruis je acht staten, iedere staat zo groot als een klein land met ook zijn eigen highlights. Stap in een huur auto, ga de natuur in met een camper of tour rond met een motor, het kan allemaal! Wij hebben een stukje Route 66 gereden in West-Amerika. We hebben het hier over de bekende ronde in het westen, die ons van San Francisco door de bekende natuurparken als Yosemite en Zion naar Las Vegas brengt. 

 

 

Nena – 99 Luftballons

Wat een leuk nummertje hé. Wie zingt hem niet uit volle borst mee, niet wetende waar je eigenlijk tegen protesteert. 99 Luftballons is namelijk een protestlied, geschreven aan het einde van de Koude Oorlog in Duitsland, tegen nucleaire raketten en de angst voor een atoomoorlog. De gevolgen van een atoomoorlog kennen de meesten van ons gelukkig alleen uit films en boeken. Maar wil je echt voelen en weten wat de impact is dan is dit echt nergens anders zo goed te beleven als in Hiroshima. Lees de blog om meer te weten te komen over onze indrukken van deze imposante omgeving. 

 

 

Men at Work – Down Under

Dit nummer gaat natuurlijk over Australië, dat mag geen verrassing zijn. Waar de vrouwen ‘stralen’ en mannen ‘plunderen’. De vrolijke noten gaan over het verloren gaan van de eigenheid van het land. De verwesterlijking, het uitmelken van cultuur en landschap. Terwijl het zo’n ongelofelijk mooi land is, gevormd door de oorspronkelijke bewoners en mentaliteit. Australië is natuurlijk één van ‘s werelds meest beroemde backpackers landen, dus dat het een mix van culturen is kan niet anders. Maar laat je niet tegenhouden. Vele zijn je voor gegaan maar dat is niet voor niets! We beloven je dat er een enorme hoeveelheid aan cultuur en natuur te vinden is! 

 

 

Buena Vista Social Club – Chan Chan

Behalve dat je er je heupen op wiegt, versta je er waarschijnlijk geen woord van. Maar dat het je aan een Caribisch gevoel helpt is zeker. Chan Chan gaat over de Cubaanse zon, de liefde en dames die mannen hun hoofd op hol doen slaan. Een ode aan de Latijns-Amerikaanse passionele cultuur. Een trip naar Cuba is zéér aan te raden en ook op eigen houtje goed te doen. Of, je kunt Havana gebruiken als basis vanuit waar je dagtrips maakt. Hoe je het ook doet, in ieder geval kom je in aanraking met een bijzonder land dat bijna in niets te vergelijken is met Nederland. De bevolking is heel erg vriendelijk en de geweldige Cubaanse rum en muziek brengen je direct na aankomst in de juiste sfeer!

 

 

Scorpions – Wind of Change

Je wist waarschijnlijk niet dat dit nummer van Duitse bodem komt, dus dat heb je bij deze al geleerd. De band zingt het als een soort eerbetoon aan de Russische hervormingen na de val van verschillende communistische Sovjet-partijen. Tevens om een beeld neer te zetten van een nieuwe generatie Duitsers, die ook iets goed kunnen doen. Muziek en politiek, oorlog en protest, het gaat hand in hand. Een beeld krijg je pas echt als je er ook geweest bent. Wij vlogen op Moskou en namen de trein door Rusland naar Mongolië en China. Een treinreis met een ongelofelijke verscheidenheid aan indrukken.

 

 

Mocht je het echter liever wat in de buurt blijven en nieuwsgierig zijn naar het thuisland van Scorpions: Dan kunnen we je ook wat tips in Duitsland aanbieden. Een blog met een knipoog, maar natuurlijk zijn we benieuwd of het je heeft geïnspireerd!

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

Laat een reactie achter

*