Reistips

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!


Iedere dag op reis zijn, is voor maar weinig mensen weggelegd en misschien ook weer iets te veel van het goede. Tegelijkertijd krijgen wij van reizen nooit genoeg, want zodra we terug zijn, willen we alweer weg, nieuwe plekken ontdekken. Hoe zorg je er dan voor dat je in die perioden dat je niet op reis bent, toch het reisgevoel vasthoudt? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dat reisgevoel te ervaren! In deze blog geven we je graag een aantal tips hoe je die lekkere vakantie vibe toch kunt voelen.

 

Plan je volgende reis

Het is misschien niet bekend wanneer die kan plaatsvinden, maar dat je een volgende reis gaat maken weet je zeker. Misschien weet je ook al waar die naar toe gaat of ben je nog zoekende naar je volgende bestemming, hoe dan ook ga die volgende reis gewoon plannen! Er is geen betere manier om helemaal in de reisstemming te komen dan tijdens het plannen van je reis. Niet voor niets zeggen ze vaak dat de voorbereiding al de helft van het plezier is en dat is wat mij betreft helemaal waar. Ik vind het heerlijk om de Lonely Planet door te bladeren of blogs te lezen over mijn volgende reisbestemming. Denk bijvoorbeeld alvast na over hoe je het maximale uit je reis wilt gaan halen, welke bezienswaardigheden je absoluut wilt zien en wat je ideale reisroute is. Maar ook nadenken over je uitrusting kan je al helemaal in de reisstemming brengen. En weet je nog niet waar je volgende reis naar toe zal gaan? Doe dan eerst wat inspiratie op door lekker online rond te surfen of een reisboek open te slaan!

 

 

Geniet mee met andere reizigers

Wat ook heel leuk is en ook nog eens helpt om inspiratie op te doen voor een volgende reis is lekker via anderen meegenieten van de reizen die zij hebben gemaakt. Het is een ideale manier om toch te kunnen blijven genieten van andere landen, culturen en natuur. Gelukkig is er online en op tv zoveel moois te zien waardoor je toch even het reisgevoel krijgt. Volg ons op Instagram voor een wekelijkse portie reisinspiratie of bekijk onze guide voor andere leuke reisaccounts vol positieve reisvibes. Wil je lekker vanaf de bank kijkend naar je tv genieten van het reizen, kijk dan eens een aflevering van Floortje naar het einde van de wereld of Reizen Waes terug. Ook op YouTube zijn veel locals te vinden die je meer kunnen vertellen over hun woonplaats of een lokaal festival, van veel steden zijn zelfs hele wandelingen te vinden die je een goed beeld geven van wat er allemaal te beleven is. Toch meer een boekenwurm? Dan zijn de boeken 101 Wereldwonderen van Lonely Planet, Backpack bestemmingen of Ultieme roadtrips wellicht wat voor jou. Allemaal perfecte manieren om in de reisstemming te komen of geïnspireerd te raken.

 

Herbeleef je vorige reizen door middel van muziek, eten en drinken

Terugdenken aan de vorige reizen die je hebt gemaakt en je weer helemaal op een van die prachtige plekken wanen is misschien wel de beste manier om vanuit je eigen huis het reisgevoel te ervaren. Welke reis komt er als eerste in je op? Herbeleef die tijd opnieuw! Dit doe je heel eenvoudig door voor jezelf een typisch gerecht uit dat land te koken, een lokaal drankje te drinken en op te gaan in de muziek van het land van jouw keuze. Maak dus zeker die lekkere mojito of andere cocktail van je favoriete bestemming of kook eens die heerlijke curry uit India! Nog leuker is het om dit natuurlijk samen te doen met een vriend(in) die net als jij het reizen mist en deel ondertussen jullie reiservaringen met elkaar.

 

 

Maak kleine reisjes in Nederland (en omgeving)

Ook wanneer er geen mogelijkheid is om ver op reis te gaan, zijn er in de buurt genoeg mogelijkheden om eropuit te trekken. Het is tijd om Nederland verder te gaan ontdekken en het reisgevoel in ons eigen landje te ervaren, en geloof me dat kan zeker! Heb je al eens gedacht aan het maken van een rondreis door eigen land, een stedentrip naar bijvoorbeeld Dordrecht om een van de Unesco werelderfgoederen in Nederland te bekijken of een prachtige hike in een van de natuurgebieden die ons land rijk is? Nederland heeft gelukkig ook veel te bieden. En wil je toch voor een weekendje de grenzen over, dan is er ook genoeg te zien op rijafstand met steden als Parijs en Londen.

 

Hoe zorg jij ervoor dat je het reisgevoel ervaart zonder echt op reis te zijn? We horen je tips graag!

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

De 8 leukste reiscadeaus onder 10 euro

Laat een reactie achter

*