Nederland Reizen met kinderen

Activiteiten in Twente met kleine kids

Een weekje opladen in eigen land. Gewoon er even een weekje uit. We hadden net de kraamperiode van nummer drie gehad, genoeg aan huis gekluisterd. We gingen een weekje naar Deurningen in de Twentse landstreek met z’n vijven. We verbleven op een heerlijk, rustig en groen bospark: Eureka, heet het park. Verwelkomd met een bakkie koffie en een presentatie over mogelijke uitstapjes in de omgeving, heerlijk gesetteld in een huisje in het bos. Wat je ook verwacht van een bospark natuurlijk. Op het park is een degelijke overdekte speeltuin, kun je geitjes knuffelen en bij slecht weer is er een grote speelkelder onder het receptiegebouw. In de omgeving zijn er veel leuke dingen te ondernemen, in deze blog nemen we je mee naar Twente.

 

 

Het Hulsbeek

Het Hulsbeek ligt op fietsafstand van Bospark Eureka. Je kun je er dagen vermaken met kinderen. Zo zijn er zand- en water speelplekken, natuurspeeltoestellen, strandspeeltoestellen, heerlijke strandjes en voor de wat ruigere kinderen ook springkussens op het water. Lekker uitrazen. Naast parkeergeld betaal je geen entree voor dit perfect aangelegde, onderhouden park met uitstekende faciliteiten. Toiletgebouwen, douches, horeca en terras. Picknick kleedje mee, straaltje zon en meer heb je hier niet nodig!

 

 

Spoorwegfietsen

Daar waar vroeger de stoomtreinen richting Duitsland over reden, is het nu mogelijk om de rails te gebruiken om te spoorwegfietsen. Je fietst over de treinrails door het groen, over bruggen en 8 meter boven het Twentekanaal door. Er vertrekt een ochtend en een middag rit. Het is prima te doen met kleine kindjes/ kinderwagen op de fiets erbij, maar je zult flink moeten trappen. Een leuke middagactiviteit voor een paar uurtjes. Aan het einde staat een trein die wordt opgeknapt door vrijwilligers en zijn er wilde plannen om het traject uit te breiden. 

 

 

Attractiepark Waarbeek

Een kleinschalig (kermis)attractiepark in Hengelo wat vooral gericht is op de wat kleinere koters. Draaimolens, bootje varen, achtbaantje, zweefmolen, noem het maar op. Prima om een dagdeel tot een dagje te vertoeven. De entree is tot 3 jaar gratis, daarna zo’n 16 euro per persoon. Dat is dan wel inclusief een onbeperkt waterijsbuffet, friet, snacks, ranja en warme drankjes. Waarbeek is de moeite om op een mooie dag te bezoeken! 

 

 

Dierentuin Familiezoo

Net over de Duitse grens vind je Rundgang durch den Familiezoo. Een knusse dierentuin met leuke wandelpaden, bijzondere dieren en leuke speeltuinen. Wat het bijzonder maakt is dat niet alle dieren achter hoge tralies zitten, maar dat je bij de meeste dieren heel dichtbij kan komen als je wil.

 

 
Genoeg leuk vermaak te vinden in Twente! Welke activiteit past het beste bij jou? 

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Farmcamps: Pony rijden bij meneer de boer

3x heerlijk lunchen tijdens je bezoek aan Walcheren

5x lekker weg in eigen land: van ontspannen aan de kust tot de kastelen in Limburg

4 dagen genieten op Walcheren in Zeeland

3x heerlijk uit eten in de leukste restaurants van Haarlem

Laat een reactie achter

*