Marianne en Jeroen tussen de wijnranken met een glas champagne tijdens de champagnefeesten Route du Champagne
Frankrijk

6 tips voor een bezoek aan Route du Champagne en fête!


Heb je al eens gehoord van het leukste champagne evenement in Frankrijk en wil je dat ook meemaken? Wacht dan niet langer, lees onze tips om te zorgen dat je een onvergetelijk weekend tegemoet gaat en ga boeken! Uit ervaring weten we hoe leuk Route du Champagne en fête is en ook welke uitdagingen een bezoek aan dit evenement met zich meebrengt. In deze blog zetten we daarom onze belangrijkste tips voor je op een rij.

 

In nagenoeg alle wijngebieden over de hele wereld kun je de leukste feesten vinden rondom bijvoorbeeld de nieuwe oogst. Ook in de champagne regio kun je genieten van een heerlijk feest in de regio van Bar-sur-Aube en Bar-sur-Seine. Dit meest zuidelijke stukje van de champagne regio in Frankrijk verwelkomt ieder jaar ruim 30.000 mensen om twee dagen lang te genieten van alles wat dit gebied te bieden heeft.

 

1. Boek je verblijf ver vooraf

Boek op tijd een verblijf, de regio is zeer beperkt in het aanbod aan hotels en appartementen dus alles is snel volgeboekt. Ben je later met het boeken van een verblijf, ben dan flexibel en kies voor:

  • Een hotel buiten de regio. Neem een fiets mee en fiets naar het evenement of zorg voor een bob die enkele uren voor het einde van de dag enkel nog geniet van de sfeer en niet meer van de champagne.
  • Er zijn overal velden opengesteld voor kampeerders en het is vaak kosteloos om hier te staan. Dit kan in een tent, camper of in je auto. We hebben het allemaal gezien. Hou er wel rekening mee dat niet overal een douche- en toiletruimte aanwezig is.

 

2. Haal op tijd je kaarten op

Waar het tijdig regelen van een verblijf wel ruim van te voren nodig is, geldt dat niet voor het regelen van kaarten. Het reserveren van kaartjes voor Route du Champagne is dan ook niet nodig, maar kan eventueel wel online als je dat toch prettiger vindt. Online gereserveerd of niet, het is altijd een goed idee om op tijd bij de VVV te zijn om je tasje met glas en voucherboekje op te halen. Zo kom je zeker niet voor verrassingen te staan en bovenal kun je zo optimaal gebruik maken van de tijd die je hebt om de champagnehuizen te bezoeken.

Het Route du Campagne champagne glas, voucherboekje in de hand en Marianne in een wijnkelder met het Route du Champagne tasje om haar nek .

 

3. Sluit de dag af op je opstapplek

Ben je met de fiets of auto naar het evenement gekomen, stap dan bij je opstapplek direct in de bus naar andere champagnehuizen en eindig ruim 1,5 uur voor sluitingstijd in je opstapplaats om dan daar de champagnehuizen te bezoeken. Zo vermijd je overvolle bussen en eindig je de dag ontspannen.

 

4. Bepaal vooraf wat te doen met het eten

Het gebrek aan verblijfplaatsen zie je ook terug in een beperkt aanbod aan (goede) restaurants. Zorg daarom vooraf voor een reservering bij een restaurant voor het diner, eet voldoende tijdens het evenement bij een van de geweldige foodtrucks of kook zelf in je appartement of op de camping.

Uitzicht op het terras een van de wijnhuizen die deelneemt aan Route du Champagne

 

5. Zet je vakantiedagen efficiënt in

Een bezoek aan Route du Champagne is ideaal te doen tijdens een lang weekend. Vertrek net als wij op vrijdagmiddag naar Frankrijk, geniet zaterdag en zondag van het evenement en rij op maandag terug naar huis. Zo hoeft dit uitje je maar 1,5 tot 2 verlofdagen te kosten terwijl je voor je gevoel wel een week bent weg geweest!

 

6. Combineer het met een korte citytrip

Combineer je trip naar de champagnestreek met een tussenstop van een aantal uur in bijvoorbeeld Luxemburgstad, Brussel of Antwerpen. Wij hebben tijdens onze terugreis op maandag Luxemburg stad bezocht, echt ideaal en super leuk! Zo voelt de trip helemaal als een vakantie.

 

Op zoek naar alle praktische informatie over Route du Champagne en fête? Lees dan ook onze blog ‘Dé tip voor een bezoek aan de champagnestreek: Route du Champagne en fête!’.  

 

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Route du Champagne tasje, voucherboekje en champagneglas uitkijkend op de feestelijkheden

Dé tip voor een bezoek aan de champagnestreek: Route du Champagne en fête!

5 steden in het buitenland op minder dan 500 kilometer afstand

Fietsend door Parijs

4x heerlijk eten in Parijs

Laat een reactie achter

*