Reistips

4 handige apps voor je volgende Campertrip

Alhoewel je misschien je telefoon zo min mogelijk wilt aanraken tijdens je vakantie, heb je hem toch vaak binnen handbereik. Al is het maar voor de navigatie, Spotify of de reserveringsbevestiging (heb ik deze accommodatie nou al wel of nog niet betaald?!). Afijn, we wensen jou een reis toe waarin je lekker los komt van thuis en werk, schakel daarom je pushmeldingen uit, maar installeer deze apps zeker even voor vertrek (je weet immers niet of je op locatie wel wifi hebt). De apps zijn gratis, leuk en handig. Hopelijk heb je er wat aan!

 

Campercontact

Deze app krijg je bij een lidmaatschap van de NKC, de grootste camperclub van Europa. De app staat boordevol plekjes om te verblijven met je camper. In de betaalde versie kun je er filters op in stellen. Je ziet de beschikbaarheid van campings in de buurt, de richtprijs ervan en een directe link naar de website. Vooral voor het bonnefooi reizen kun je veel aan deze app hebben. 

 

Breakzy

Wil je je ruststop zo leuk mogelijk maken of zelfs nuttig benutten? Op de app Breakzy voer je je route en je persoonlijke voorkeuren voor een ruststop in en de app toont vervolgens optionele interessante stopplekken. Zoals een rustplek met een speeltuin waar de kinderen even uit kunnen razen, een ruststop met een bezoekje aan een museum of een ruststop met een mooie wandelroute. 

 

Polarsteps 

Een app die we al in een eerdere blog ook benoemd hebben. Beide zijn we ‘Early Adapters’, een van onze gedeelde favorieten dus! Bij het vertrek van je trip Polarsteps aan, iets wat we standaard doen. Het registreert via GPS de ‘steps’ die je maakt tijdens je reis, zo heb je de route die je maakt tot in detail prachtig in beeld. Je kan er foto’s en verhalen in toevoegen. Door de link te delen kun je het thuisfront ook op deze manier op de hoogte houden van je reisavonturen of gebruik hem puur als eigen dagboek. Leuke extra functie is dat je na je reis jouw foto’s en verhalen automatisch in fotoboekvorm kunt bestellen.  

 

Waterpas

Een leuke, praktische… Tja, wie met een camper reist kent het, het scheef slapen. Met de waterpas uit de Meten app gebeurt dit niet snel meer. Heel vanzelfsprekend eigenlijk, maar bij aankomst een hele essentiële app. Voordeel van de app ten opzichte van een echte waterpas is dat hij niet verdwijnt tussen het speelgoed, niet stuk kan en dat je hem niet vergeet.

 

Ben je op zoek naar nog meer handige apps voor op reis, al dan niet met de camper? Lees dan ook onze blog ‘Onze 4 meest gebruikte apps op reis’.

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

De 8 leukste reiscadeaus onder 10 euro

Laat een reactie achter

*