Oostenrijk

4 redenen waarom ook jij wilt sneeuwwandelen


Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar sneeuwwandelen is wat ons betreft de nieuwe wintersport waar je echt meer over moet weten. Sneeuwwandelen is een heerlijke activiteit met alle voordelen van de bekende andere wintersporten zonder dat je ook daadwerkelijk op de latten hoeft te gaan staan en steile hellingen moet trotseren. Wij zijn gaan sneeuwwandelen in Oostenrijk en waren meteen verkocht. Wat sneeuwwandelen is en waarom wij zo enthousiast zijn? Dat delen we graag met je in deze blog.

 

In- en ontspannen in de sneeuw

In het winterzonnetje wandelen door een prachtig sneeuwlandschap geeft een ultiem gevoel van vrijheid en rust voor de wandel- én sneeuwliefhebber. Met sneeuwwandelen komt eigenlijk alles samen. Het vrije gevoel dat wandelen geeft, de schoonheid van de bergen en de gezellige winterse sferen door kou en sneeuw. Als het helemaal meezit heb schijnt de zon ook nog uitbundig op je bol en zie je boven je een strakblauwe lucht waar je zowel tijdens het wandelen als daarna op een terrasje (!) van kan genieten. Heerlijk inspannen én ontspannen dus!

 

Marianne geniet in een strandstoel in de sneeuw in het zonnetje aan de strakblauwe lucht

 

Speciale winterwandelpaden

Net als er voor skiërs en snowboarders afdalingen worden afgezet, worden in de winter ook speciale routes uitgezet voor wandelaars. De reguliere wandelpaden zijn niet allemaal even goed begaanbaar en daarom worden met aparte bordjes speciale winterroutes aangegeven. Deze zijn uiteraard niet vrijgemaakt van sneeuw, want het moet wel sneeuw wandelen blijven, maar zijn wel goed te bewandelen met goede schoenen.

 

Speciale sneeuwwandel route bewegwijzering in het besneeuwde dal in Oostenrijk

 

Informeer bij de receptie van je hotel of appartement naar wandelroutes in de omgeving en hoe deze te herkennen. Bij de start van de wandelroutes vind je vaak een duidelijk wandelsymbool of staat aangegeven hoe je de winterpaden kan herkennen. Een groot deel loopt in de buurt van de langlaufroutes die door de vele langlaufers niet over het hoofd te zien zijn.

 

Off the beaten track mogelijkheden

Wil je van de gebaande paden af de natuur in trekken, dan kan dat ook. Hiervoor heb je wel speciale sneeuwschoenen nodig. Dit zijn de moderne varianten van die “tennisrackets” die je onder je schoenen doet en kent van tekenfilms. Deze sneeuwschoenen kun je bij de lokale wintersportartikelenverhuur huren en bind je om je eigen schoenen vast. Dankzij de sneeuwschoenen zak je niet tot aan je bovenbenen in de sneeuw, maar blijf je er echt op staan. Als je dit wilt doen, lees je dan vooraf wel goed in en informeer bij de verhuur van de sneeuwschoenen naar geschikte gebieden en routes. Het grote gevaar is namelijk dat je niet precies weet wat zich onder de sneeuw bevindt.

Fotocollage van twee foto's met links: Marianne eet een schnitzel met friet in een typisch houten Oostenrijks restaurant; rechts: aparte sneeuwwandel schoenen vastgebonden onder eigen wandelschoenen

 

Genieten van winterse lekkernijen

Ongegeneerd genieten van een kop warme chocomelk met slagroom, pul bier of mok glühwein en dat ook nog op een terras in de zon. Tijdens wintersport kan het en dus ook na een heerlijke sneeuwwandeling. Je moet bovendien na de inspanning van het wandelen niet alleen de dorst lessen, maar ook je energie weer aanvullen en hoe kan dat nu beter dan met een heerlijke schnitzel met friet, goulashsoep of apfelstrudel? Kortom ook na een stevige sneeuwwandeling geniet je van alles wat je wellicht al kent van de traditionele après-ski!

 

Meer praktische informatie over sneeuwwandelen vind je in onze blog ‘Sneeuwwandelen, de nieuwe wintersport’.

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Dik aangekleed wandelt Marianne vrolijk met wandelstokken door de sneeuw in een dal in Oostenrijk

Sneeuwwandelen, de nieuwe wintersport

Mayrhofen, Tirol: Oostenrijk in de zomer

Roadtrip door Europa: Een auto rondreis langs de steden Dresden, Praag, Krakau en de Oostenrijkse bergen

Het mooiste uitzicht van Oostenrijk vind je in Ramsau am Dachstein!

Laat een reactie achter

*