Ghana

Ghana Kakum National Park


Wow! Een regenwoud met een canopy-pad. Een wat-voor-pad? In dit geval touwbruggen van 30 tot 40 meter hoog die over een lengte van enkele honderden meters boomtoppen en boomhutten met elkaar verbinden en je (met name met zonsopkomst en zonsondergang) een prachtig uitzicht geven over het 360 km² grote natuurpark en alles wat er onder je gebeurt. Ook dit is wat Ghana te bieden heeft! 

 

Een leuke dagtrip! 

Ander wild dan 266 gedefinieerde soorten vogels zul je maar met moeite spotten, daar het toch een toeristische trekpleister is met jaarlijks 150.000+ bezoekers. De ervaring is tof en meer dan de moeite waard. En dat voor zo’n 10 euro per persoon entree (nog niet de helft wanneer je Ghanees bent). Er wonen olifanten en apen in dit bos, dus neem je verrekijker toch maar mee. Ja, het is druk. En soms is het aansluiten in de rij om een touwbrug te nemen. Maar dat is niet erg, ook voor Ghanezen is de klim en de hoogte spannend, maar zij uiten zich hier gemiddeld genomen ook uitbundiger naar. En dat schouwspel alleen al, is de moeite waard te komen. Dat naast het ‘pure’, zonder fotostalletjes, sfeermuziekjes en blije mascottes.


Vanuit Cape Coast is het 33 kilometers om in het Ghana Kakum National Park te komen. Er rijden bussen,  trotro’s en taxi’s. Het ritje duurt zo’n anderhalf uur, vertrek vroeg en ben de menigte voor. Al is het geweldig om in contact te komen met de nieuwsgierige Ghanese bevolking, altijd bereid voor een praatje. 

 

Slapen in een boomhut 

Kakum biedt nog meer dan een canopy-pad. Wandeltochten, al dan niet begeleid, en accommodatie in de vorm van boomhutjes. Boeken gaat niet via Booking.com, maar dat doe je in het ‘Heritage House’ in Cape Coast (bel 233-4230265) of via de dorpsgids in Ecovillage Osomagor, in het oostelijke deel van het natuurpark. In het regenseizoen kan dit dorpje lastig te bereiken zijn. Vanuit dit dorp loop je in 2 uur naar de boomplatformen waar 8-10 gasten kunnen slapen. Ze zeggen dat je er voor het donker moet zijn, aangezien de olifanten geneigd zijn zaklampen aan te vallen (of je dit met een korreltje zout moet nemen, wellicht, maar waakzaamheid is nooit verkeerd). Neem je matje, slaapzak en klamboe mee! Prijzen zijn erg afhankelijk van het seizoen, maar nooit schokkend hoog.

 

Heb je de touwbruggen overwonnen en wil je hier jouw ervaring van delen? Reageer, we zijn erg benieuwd.

Ron

Hard werken, hard ontspannen. Minimale vakantiedagen, maximaal benutten. Op een budget reizen, maar er niets voor laten. Dat is hoe ik het doe, hoe ik het wil en hoe ik andere reizigers hoop te inspireren.

Onlangs bekeken ...

Leer meer over de Ghanese geschiedenis in fort Elmina

Hier aan de kust, de Ghanese kust