Cambodja Vietnam

Reisschema Vietnam & Cambodja

Op zoek naar een rondreis door Zuid-Oost Azië? Toegankelijk, veilig en goed bereisbaar, een combinatie van cultuur en een rijke geschiedenis, natuur en veel rust. Goed eten, vriendelijke mensen en waar je reislustigen kunt ontmoeten. En, zeer gunstig geprijsd. Wordt je hier enthousiast van? Dan is een rondreis door Vietnam en Cambodja een absolute aanrader. Daar waar je gemakkelijk in contact komt met medereizigers en het reizen je verrassend vanzelfsprekend af gaat. In deze blog vind je een reisschema van een rondreis van bijna 3 weken door deze twee landen.


Reisschema

Er zijn natuurlijk veel verschillende routes te bedenken, wij zochten de hoogtepunten van beide landen op, maakte een voor ons logische route en sloten de reis ontspannen in een resort-aan-zee af. Wat wij belangrijk vinden is géén gehaast, de tijd kunnen nemen en spontaan kunnen ondernemen. Een drankje op zijn tijd, hapje eten en gewoon kijken, afgewisseld met stevige wandelingen en grensverleggende activiteiten. 

De binnenlandse vluchten hebben we vooraf vastgelegd, zodat we daar ter plekke niet meer naar om hoefden te kijken en alle tijd zo optimaal konden benutten met geníeten. We vlogen van Vietnam naar Cambodja en daarna weer terug naar Vietnam, die afwisseling was goed te doen. Hopelijk inspireert onze route je. Over de bestemmingen, het aantal nachten per locatie en de vervoerswijze:

Dag LocatieAantal nachtenVervoer
1 -VietnamVertrek vanuit Amsterdam1 nacht in het vliegtuig±14 uur met overstap
2Hanoi2 nachten 
3Hanoi dagtrip naar Halong Bay  
4Hanoi vlucht naar Da Nang4 nachtenVietjetair ± 1,15 uur
5Hoi An  
6Hoi An dagtrip Hue  
7Hoi An  
8 – CambodjaDa Nang vlucht naar Siem Reap3 nachtenFlyVietnam ± 2,2 uur 
9Siem Reap dagtrip Ankor Wat  
10Siem Reap dagtrip Ankor Wat  
11Siem Reap busreis naar Pnomh Penh3 nachtenBusreis ± 7 uur
12Pnomh Penh  
13Pnomh Penh  
14 – VietnamPnomh Penh busreis naar Ho Chi Ming City2 nachtenBusreis ± 6,5
15Ho Chi Ming City  
16Ho Chi Ming City treinreis naar Mui Ne3 nachten

Busreis ± 5

17Mui Ne  
18Mui Ne   
19Mui Ne – Ho Chi Ming City vlucht naar Hanoi1 nachtBusreis ± 5 +Vietjetair ± 2 uur 
20Hanoi terugvlucht naar Amsterdam  ±14 uur met overstap


Bovenstaande schema geeft je een voorbeeld van een fijne route door Vietnam en Cambodja. Ben je benieuwd naar wat wij zoal gedaan hebben, naar meer praktische informatie én onze belevenissen op een van de bovenstaande locaties, houd dan onze Vietnam en Cambodja blogs in de gaten!

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

Ha Long Bay vanuit Hanoi

Een bezoek aan Ho Chi Minhstad

Siem Reap en de trip naar Angkor Wat

Laat een reactie achter

*