Italië

5 redenen waarom ook jij de Dolomieten wilt bezoeken


In het noorden van Italië vind je de Dolomieten, een bergketen die vooral bekend staat om zijn steile rotswanden. Gelegen in het noorden van Italië ben je hier ook aan het goede adres voor de inwendige mens, maar daarover later meer. Dit geweldige berggebied is sinds 2009 ook toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wij bezochten de dolomieten en zijn verliefd geworden op deze fijne plek. Waarom precies? Dat vertellen we je in deze blog.

 

Genieten van de mooiste uitzichten

De Dolomieten zijn eigenlijk één groot uitzichtpunt. Overal waar je bent, kijk je je ogen uit; de geweldige natuur, grootsheid van de bergen en adembenemende omgeving. Het is echt prachtig! Om een mooi uitzicht te zien, hoef je niet veel moeite te doen want om elke bocht kan je er al een vinden.

 

Prachtig hiken door de bergen

Hou je net als wij van hiken, dan zit je goed in de Dolomieten. De Dolomieten zijn namelijk een waar wandelparadijs. Er zijn honderden kilometers te vinden aan wandelmogelijkheden en dat voor eigenlijk elk niveau. Ook de omgeving is enorm afwisselend. Zo wandel je de ene keer over weides terwijl een andere route je over rotsen en zelfs sneeuw brengt.

 

Heerlijk Italiaans en Oostenrijks eten

De Dolomieten bevinden zich aan de grens met Oostenrijk. Dat heeft als voordeel dat je er zowel kan genieten van de echte Italiaanse keuken als de Oostenrijkse. Denk dus aan pizza en pasta, maar ook zo’n enorme Wiener Schnitzel of een lekker stuk apfelstrudel (met slagroom natuurlijk). Een andere optie is een heerlijk bord Gröstl om even lekker energie bij te tanken. Wat ons betreft heel veel lekkers om te proberen, zeker na het maken van een flinke hike.

 

Wijnproeven bij de wijnboeren

Naast heerlijk eten, wordt Italië ook snel geassocieerd met wijn. En niet voor niets, want ook de Italiaanse wijnboeren weten goed hoe ze lekkere wijn moeten maken. Zo ook in de omgeving van de Dolomieten. In het noorden van Italië vind je Tramin an der Weinstraße. Bezoek je de Dolomieten, maak dan ook zeker een stop hier om lekker door de wijngaarden te struinden en de lekkerste wijnen te proeven.

 

Volledig weg van het dagelijks leven en toch per auto bereikbaar

Als klap op de vuurpijl zijn de Dolomieten ook nog eens eenvoudig te bereiken. Het is namelijk niet nodig om ervoor in het vliegtuig te stappen, het is heel goed mogelijk om hier met je eigen auto naar toe te rijden. Op zo’n 12 uur rijden van Nederland sta je aan de oostkant van de Dolomieten. Zo ben je na een halve dag rijden volledig weg uit het dagelijks leven en sta je in de prachtige Italiaanse bergen. Hoewel de rit in een ruk te doen is, raden wij aan om de reis direct goed te beginnen en een leuke tussenstop te maken met overnachting.

 

Ben je al overtuigd? Wat trekt jou het meeste aan in de Dolomieten?

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

Wijnproeven in het Italiaans Zuid-Tirol / Alto Adige

Route naar en door de Dolomieten: een roadtrip van 12 dagen

Vijf prachtige hikes in de Italiaanse Dolomieten

Laat een reactie achter

*