Tsjechië

Het mooiste uitzicht over Praag


Soms kom je op reis van die plekjes tegen die je voor altijd bij blijven. Een plek die je niet had gedacht te zullen vinden, waar je ook niet echt naar op zoek was, maar waar je vervolgens niet meer weg wilt. Puur omdat het er zo fijn, rustig, gezellig of gewoon heel mooi is. In Praag kwamen wij ook uit bij zo’n plek: het meest indrukwekkende uitzicht over deze bijzondere Tsjechische hoofdstad. Hoe je er komt? Dat vertellen we je graag in deze blog.

 

Het mooiste uitkijkpunt van Praag

Op de weg er naar toe heb je nog geen idee van het uitzicht wat je te wachten staat. Via typisch Praagse straatjes met kinderkopjes loop je over de berg met de naam Petřín. Neem je de juiste afslagen in dit doolhof aan straten en sla je het juiste gangetje in bij het klooster, dan valt niet veel later je mond open van verbazing en kijk je je ogen uit. Je bent aangekomen bij het mooiste uitkijkpunt over Praag! Vanaf hier zie je de Karelsbrug liggen, de kerk aan het grote plein, de rode daken van  de Praagse huizen en in het groen, vlak voor je, diverse ambassades met aan je linkerzijde het kasteel van Praag.

 

 

Het uitkijkpunt is vrij toegankelijk en omdat het niet super makkelijk te vinden is gelukkig nog niet overspoeld met toeristen. Voor de ultieme ervaring kun je ook plaatsnemen op het bijgelegen terras van restaurant Bellavista. Ook wij besloten even heerlijk op het terras in de zon te genieten van een drankje. De prijzen liggen hier uiteraard wel aan de hoge kant, maar dat hebben we er graag voor over want dit is echt genieten. Veel meer heb je niet nodig, we zouden hier eigenlijk wel de hele dag kunnen blijven zitten!

 

 

Hoe kom je er?

Om dit geweldige uitzicht ook zelf te ervaren, kun je het beste tram 22 nemen, gelegen aan de rand van het centrum, richting Petřín. Je stapt hiervoor op bij de halte net aan de  overzijde van de rivier ten opzichte van het Rudolfinum, tramhalte Malostranská. Zorg dat je de tram neemt die van het centrum weg rijdt. Het eenvoudigste kom je bij deze tramhalte door de metro te nemen naar het gelijknamige Metrostation Malostranská. Vanuit het centrum van Praag is het met een kwartiertje lopen ook prima te voet te bereiken en neem je liever de tram, dan stoppen trams 12, 18 of 20 hier ook waarna je kunt overstappen op nummer 22.

Tram 22 helpt je de berg op, niet alleen naar het prachtige uitkijkpunt, maar ook naar het kasteel van Praag dat absoluut het bezoeken waard is. Dat dit de lijn is die je als toerist moet hebben, is trouwens al snel duidelijk gezien de hoeveelheid mensen. Eenmaal in de tram moet je, in tegenstelling tot de massa, niet uitstappen bij halte 2 (geteld vanaf je opstap halte Malostranská), maar bij halte 4, Pohořelec. Doordat het uitkijkpunt niet algemeen bekend is en de meerderheid van de mensen direct naar het kasteel gaat, stroomt de tram bijna leeg bij halte 2. Ben dus niet bang dat je je vergist, maar blijf rustig zitten tot de vierde halte. 

 

 

Zodra je uit de tram stapt en kijkt hoe deze weg rijdt, zie je daarachter een pleintje verschijnen. Dit plein loop je over om aan de overkant, naast café Melvin, een doorgang te vinden die uitkomt op een trap. Je vindt deze doorgang ook wanneer je de bruine borden Bludištĕ, Rozhledna of Strahovský klášter volgt. Eenmaal bovenaan de trap aangekomen, loop je rechtdoor waar je recht op een wit gebouw afloopt, een deel van het klooster. Net voor je bij dit gebouw aankomt, sla je linksaf waar je een poort door gaat. Ook hier kunnen de bruine bordjes hulp bieden door opnieuw Bludištĕ of Rozhledna te volgen. Wanneer je nu het pad afloopt vind je aan de rechterkant het terras van restaurant Bellavista en een paar meter verder het uitkijkpunt. Je bent gearriveerd! Geniet er van!

 

Ben jij al eens op dit uitkijkpunt geweest? Of ken je nog andere leuke onvergetelijke plekjes in Praag? We horen het graag! 

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

De 8 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben op je stedentrip naar Praag

Roadtrip door Europa: Een auto rondreis langs de steden Dresden, Praag, Krakau en de Oostenrijkse bergen

Laat je niet oplichten in Praag! 4 tips voor een veilig bezoek

Laat een reactie achter

*