Reistips

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

Wanneer je net terug bent van je reis zit niet alleen je hoofd vol met herinnering, maar waarschijnlijk ook je tas en je camera. De beelden, geuren en geluiden van alles dat je hebt gezien en meegemaakt heb je zo goed mogelijk vastgelegd en al deze vakantieherinneringen wil je op een leuke manier bewaren. Maar hoe doe je dat? In deze blog geven we je zeven tips om foto’s, video’s en aandenkens te bundelen zodat je hiermee af en toe je reis weer kunt herbeleven.

 

1. Herinneringendoos

Hou je van het verzamelen van treinkaartjes, vliegtickets, plattegronden en folders? Dan kan een herinneringendoos niet ontbreken in je kast. Zorg voor een doos per reis, of kies voor een grote doos waarin je jouw herinneringen van elke reis gescheiden van elkaar kunt bewaren. Wanneer je een doos uitzoekt die aansluit bij de reisbestemming, is het een mooi geheel. Tip: zorg dat je tijdens je reis al iets meeneemt om de buitenkant van de herinneringendoos mee aan te kleden. Zo begint het herinneringen ophalen al voor je de doos hebt geopend.

 

2. Reisgids

Een andere leuke manier om je verzamelingen tijdens je reis te bundelen is ze bewaren in je reisgids. Stop het entreekaartje van dat ene museum op de bijbehorende pagina in je Lonely Planet (of andere reisgids), bewaar een visitekaartje van je favoriete hostel in de reisgids of voeg een (polaroid)foto toe. Zo maak je er echt een persoonlijke reisgids van die van voor tot achter jouw reis laat zien.  Ook leuk is het om in je reisgids aantekeningen te maken, omcirkel je favoriete restaurant, of schrijf andere tips op. Erg leuk als je dit bijvoorbeeld een jaar later nog eens terug leest!

 

3. Reisverslag

Al die mooie herinneren wil je natuurlijk het liefst allemaal zo onthouden als toen je ze beleefde maar toch is dat met al die indrukken best een opgave. Wil je niets vergeten van je reis, dan kan het helpen om een reisdagboek bij te houden. Wij schrijven op reis elke dag een verslag van wat we die dag hebben gedaan en meegemaakt. Hierin staat vaak tot op detail hoe we de dag hebben beleefd. Door dit terug te lezen, herbeleef je de reis en alle gevoelens die je toen had opnieuw en komen er weer heel veel herinneringen boven die je anders moeilijker terug zou kunnen halen. Natuurlijk kan je het ook minder uitgebreid doen en elke dag de belangrijkste punten noteren. Hoe dan ook, zorg voor een mooi boek voor je reisverslag. Tip: typ je, net als wij, je reisverslagen in plaats van het schrijven, laat dit dan afdrukken zodra je thuis bent. Zo maak je je herinneringen tastbaar.

 

4. Fotowand

Al je vakantiefoto’s ophangen in huis is waarschijnlijk wat te veel van het goede, maar het is wel heel leuk om de mooiste en meest bijzondere foto’s af te drukken en ergens in huis te verwerken. Een manier om dit te doen is een fotowand. Kijk wat het beste in jouw woning en bij jouw stijl past want een fotowand is op verschillende manieren toe te passen: strak, nonchalant, in een lijst, op glas. Er zijn vele mogelijkheden. Kies een plek in huis waar je de wand wilt maken en bepaal vooraf hoe vaak je van foto wilt wisselen. Dit kan invloed hebben op je keuze.

        

5.Wereldkaart

Een wereldkaart in huis is sowieso leuk als je van reizen houdt, maar wist je dat je dit ook goed kan combineren met andere reisherinneringen? Je kan bijvoorbeeld de plekken waar je bent geweest aangeven op de kaart of foto’s van je reizen naast de bijbehorende werelddelen hangen. De foto’s kan je ook vervangen door of aanvullen met andere aandenkens aan je reis. Zo wordt de wereldkaart extra persoonlijk.

 

6. Fotoboek

Dé manier om vakantieherinneringen te bewaren is in een fotoboek. Bundel hierin al je foto’s van je reis of in ieder geval de mooiste en blader er af en toe doorheen om herinneringen op te halen. Heb je zelf geen zin om een fotoboek te maken? Dan kan je dat zelfs eenvoudig laten doen. Je hoeft dan enkel je foto’s maar toe te sturen, en het boek wordt voor je gemaakt. Tip: houdt tijdens je reis de app Polarsteps bij. Dit is niet alleen een hele leuke app om je route te volgen en statistieken van je reizen bij te houden, maar de app biedt ook een mooie fotoboek optie waarin jouw reisverhalen, foto’s, route en reisstatistieken worden verwerkt.

 

7. Reisfilm

Foto’s maken op reis dat doet bijna iedereen al jaren, maar filmpjes maken is minder populair. Toch zijn sommige zaken beter vast te leggen op film, dan op een foto. Het is dan ook heel leuk om van verschillende korte filmpjes, een langere reisvideo te maken. Belangrijk is wel dat je genoeg videomateriaal hebt om in je reisfilm te verwerken. Het kan helpen om vooraf aan je reis al te bedenken wat voor film je graag wilt maken. Zo maakten Ron en Willemijn tijdens hun reis om de wereld op elke bijzondere plek een ronddraai filmpje, en hebben Jeroen en Marianne een reisfilm gemaakt met 3 seconde van elke dag van hun wereldreis. Met de juiste muziek eronder waan je je in een klap terug op je reis. Vergeet ook niet om het filmpje op je mobieltje op te slaan, zo kun je op ieder moment weer even lekker terug in die mooie reis!

 

Wil je geen specifiek eigen reisherinneringen ophalen, maar het algemene reisgevoel ervaren? Lees dan onze inspirerende filmtips of tips over hoe je het reisgevoel kunt ervaren zonder op reis te zijn. 

Marianne

Sinds mijn eerste verre reis buiten Europa, ben ik besmet met het reisvirus. Het liefst pak ik mijn backpack om er met enkel een ticket en grove reisplanning op zak op uit te trekken. Elke reis en elke bestemming is bijzonder op z’n eigen manier, maar heeft voor mij een ding gemeen: het is altijd optimaal genieten!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

De 8 leukste reiscadeaus onder 10 euro

Laat een reactie achter

*