Reistips

Auto huren op reis? 8 tips om veel ergernis en ellende te besparen!


Heerlijk toeren met de auto door lang uitgestrekte landschappen, hoge bergen of afgelegen dorpjes. Een vakantie ver weg en het huren van een auto zijn een ideale combinatie, maar zorg wel dat je de juiste keuzes maakt bij het huren van een auto. Niets is namelijk zo vervelend als onzekerheid of stress indien er iets met de auto is of je onverhoopt brokken maakt. In deze blog geven we je 8 tips waarmee je veel ergernis en ellende kunt besparen en dus zorgeloos en met volle teugen kunt genieten van je autorondreis. 

 

1. Huur via een gerenommeerde organisatie

Huur je auto indien mogelijk al vanuit Nederland en doe dit bij een gerenommeerde organisatie. Bekende organisaties zijn Sixt, Avis, Hertz, SunnyCars of Alamo. Deze organisaties bieden kwalitatief goede auto’s die relatief jong zijn aan waarmee de kans op pannen onderweg een stuk kleiner is. Hiernaast hebben ze ook een duidelijke website en bieden ze transparantie in prijs en voorwaarden. Zo weet je waar je aan toe bent en heb je daarnaast vragen of problemen, dan zijn deze verhuurbedrijven goed (telefonisch) bereikbaar. Wel zo prettig als je met prangende vragen zit. 

 

 

2. Ga voor “all-in” 

Voorkom gedoe en ga voor een ” all-in” constructie, dat wil zeggen ga voor een ongelimiteerd aantal kilometers, volledige verzekering, dus: diefstalverzekering, glas-banden-bodem schadeverzekering en koop indien mogelijk je eigen risico af. Geloof ons, die paar extra euro die je hier aan kwijt bent is het je dubbel en dwars waard als het mis gaat omdat je op dat moment zeker weet dat je niet nog eens extra voor vervelende verrassingen komt te staan.

 

3. Benzine, vol meenemen, vol inleveren

Veel verhuurbedrijven proberen hier wat winst te pakken door juist het principe van vol meenemen en leeg inleveren toe te passen. Ga hier niet mee akkoord, leeg inleveren lukt natuurlijk nooit en daarmee is de overgebleven benzine winst voor de verhuurder. Slimmer is dus om af te spreken dat je de auto vol meekrijgt en dus ook weer vol zult inleveren.

 

4. Kies het juiste formaat

Klein en voordelig, dat willen we natuurlijk allemaal, maar kies bewust het formaat auto. Je zit vaak veel kilometers achtereen in de auto, dus kies het formaat dat bij je past. Een iets groter model heeft vaak net wat meer comfort waardoor je meer ontspannen kunt reizen. Denk ook na over je bagage, zorg dat al je bagage in de kofferbak te leggen is. Zo liggen je koffers bij bijvoorbeeld een korte koffiepauze uit het zicht en daarmee verklein je de kans dat wordt ingebroken in je auto aanzienlijk. Ook is klein niet altijd zuiniger, ga je voor een bergachtig gebied dan moet een kleine auto met kleine motor erg hard werken met een volgepakte auto. Een iets zwaarder en groter model is hier beter voor geschikt en zal daarom qua benzine zeker voordeliger uitpakken.

 

 

5. Controleer de auto bij ontvangst

Zodra de auto aan je wordt overhandigd, controleer de auto dan goed door op je gemak een rondje om de auto te lopen. Controleer op krassen, deuken of onderdelen die loszitten of ontbreken. Is dat het geval? Ga dan terug en maak hier melding van en laat dit noteren op de huurovereenkomst zodat jij hier bij het inleveren van de auto niet op aangesproken kunt worden.

 

6. Neem het noodnummer mee, altijd

Zorg dat je weet wat te doen als je problemen hebt met je huurauto. Heb de juiste formulieren altijd bij de hand, weet waar je het noodnummer kunt vinden en sla dit ook altijd even op in je telefoon, zo kun je snel handelen indien nodig. Het kan daarbij handig zijn om even te checken of het noodnummer 24/7 bereikbaar is en of er ook Engelstalige assistentie mogelijk is in het geval er problemen zijn met de auto.

 

 

7. Denk na over waar je je auto parkeert

Voorkomen is beter dan genezen, denk na over waar je je auto parkeert. Geef de voorkeur aan een omgeving met bewaking zoals een parkeergarage of parkeerterrein. Is dat niet mogelijk? Parkeer dan je auto liefst in een levendige maar vooral verlichte omgeving waarmee het voor autodieven een stuk lastiger is om ongezien in je auto in te breken. En natuurlijk, laat nooit waardevolle spullen achter in je auto, nooit!

 

8. Hou je aan de regels

Ja, het klinkt zo logisch, maar toch willen we het graag benadrukken. Hou je aan de regels, dus zorg dat je altijd nuchter bent als je achter het stuur zit (veel landen kennen namelijk nog veel strengere regels dan die we in Nederland kennen). Ben je daarnaast bewust van de lokale verkeersregels en rij vooral rustig. Boetes voor het overtreden van de regels als ook de snelheid zijn vaak pittig, zonde van het geld en vervelend van al het gedoe met de politie. Vergeet daarom gewoon niet dat je op vakantie bent, je hebt de tijd, geniet dus vooral van alles wat je om je heen ziet.

 

Hopelijk helpen deze tips jou om een heerlijke reis met de auto te maken. Rij voorzichtig en geniet!

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

Laat een reactie achter

*