Reistips

Drie gave reis apps die jij nog niet kent maar wel gaat gebruiken


Nee geen Uber, Skyscanner of Google Maps. Die kent iedereen wel en daarvan hoeven we je de meerwaarde niet langer uit te leggen, maar er is meer dan dat! Graag deel ik met jullie drie goede apps die je nu nog niet kent maar van grote toegevoegde waarde kunnen zijn voor je eerst volgende reis.

 

 1. Cittymapper

Snel je weg vinden met het openbaar vervoer? Gebruik Cittymapper, met een toenemend aantal landen en steden in de app, de app die jou helpt bij het vinden van de juiste bus, tram of trein. Het goede nieuws is daarnaast dat het ook offline werkt waardoor je ook zonder internet een fors aantal tijdschema’s van trein en metro kan raadplegen en je specifieke lijnen kunt “ volgen”. Het voordeel hiervan is dat je een seintje krijgt als je uit moet stappen. Handig!

 

2. Packpoint

Nooit meer iets vergeten mee te nemen? Gebruik Packpoint. Een slimme app die rekening houdt met het weer op je bestemming en het type vakantie. Dat wil zeggen je kunt eenvoudig de activiteiten kiezen die jij op vakantie gaat ondernemen zoals bijv. wandelen, fietsen of zwemmen. Ook kun je heel makkelijk de lijst aanpassen naar je eigen wensen en bovendien delen met anderen. Voortaan lekker ontspannen richting vliegveld dus.

 

3. Diaro

Al die mooie herinneringen opslaan is nu een stuk eenvoudiger door de app Diaro. Eenvoudig noteer je je dagelijkse belevenissen en gedachten en voeg je daaraan een leuke foto toe. Ook kun je tags en een locatie toevoegen. Als klap op de vuurpijl kun je je reisverhalen in pdf opslaan waarmee je je verhalen eenvoudig kunt delen met anderen. Lekker overzichtelijk, makkelijk terug te vinden en heerlijk om af en toe terug te lezen en weer even weg te dromen…

 

Heb je suggesties? Welke apps gebruik jij tijdens en rondom je reisavonturen? Wij horen graag je ervaringen in de reacties onder dit artikel!

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

49 dagen vakantie met slechts 25 vakantiedagen

Heel veel filmtips om inspiratie op te doen voor je nieuwe reisbestemming

Toch het reisgevoel ervaren wanneer je niet op reis bent? Zo doe je dat!

Laat een reactie achter

*