Reistips Reizen met kinderen

Vliegen met een baby en/of peuter


De wereld ontdekken met je kinderen is prachtig. Het is een andere manier van reizen, maar zeker net zo bijzonder. Alleen om een ander werelddeel te ontdekken zal je er ook moeten komen. Laat je niet weerhouden om te gaan vliegen met je baby, je hebt het niet allemaal zelf in de hand. Wij gaan je met deze blog in ieder geval helpen om je er zo goed mogelijk op voor te bereiden! 

 

Slim boeken

De luxere vliegmaatschappijen boeken gezinnen met baby’s en kinderen al automatisch op de voorste stoelen in. Als je dat geluk hebt, kun je gebruik maken van een babybedje. In deze speciale babycot mag je kindje slapen wanneer het lampje van de stoelriem uit is. Met opstijgen, landen en tijdens eventuele turbulentie mag je het niet gebruiken. Heb je een langere vlucht, dan is dit bedje wel erg fijn. Zo heb je zelf ook eventjes je handen vrij om te eten of zelfs een filmpje te kijken. Tip: neem een eigen dekentje of doek mee voor in het bedje. 

Mocht je nu een vlucht hebben zonder deze luxe dan kun eventueel ‘slim boeken’. Tijdens het online inchecken boek je twee volwassen stoelen omdat babylief op schoot zit. Zijn er rijen van drie stoelen? Boek dan de linkse en de rechtse. Zo heb je een grote kans dat de middelste stoel vrij blijft en je daar een bedje kan creëren. Mocht er toch iemand op de stoel tussen jullie in geboekt worden, dan kan je altijd met die persoon afstemmen om een stoel met een van jullie te ruilen. 


Oortjes, voeding en vermaak

Een van de grootste redenen dat je ooit baby’s in het vliegtuig hoort huilen, is omdat de druk op de oren pijnlijk is. Vooral tijdens het opstijgen en het dalen kan dit erg vervelend zijn. Om je kindje hierbij te helpen, kun je proberen hem wat te laten drinken, eten of op de speen te laten zuigen. Daarmee klaart hij of zij de oortjes en gaat de druk eraf. 

Zorg dat je tijdens een vlucht sowieso voldoende voeding voor je kind bij hebt. Dan maar een keertje wat extra’s te eten, door het reizen en de andere omgeving kan je kindje wat uit zijn doen zijn en op onverwachte momenten om eten vragen. Onze ervaring is dat de vliegtuigcrew altijd voor je klaar staat om je te voorzien van kokend water, opwarmen van hapjes en zelfs eventueel moedermelk. 

Sommige luxere maatschappijen zoals KLM en Emirates hebben leuk vermaak voor je kleintje. Je krijgt zelfs een hele verzorgingskit. Maar neem voor de zekerheid toch altijd je eigen spullen mee, zo kom je niet voor verassingen te staan. Denk hierbij ook aan de medereizigers en laat de luidruchtige toettoetauto’s uit je handbagage. 


Relax

Het kan heel vervelend voelen als je kindje even moet huilen in het vliegtuig. Relax mama of/en papa. Dit hoort er nou eenmaal een beetje bij. Thuis huilt je kleintje ook wel eens toch? Je medereizigers hebben (tot bepaalde hoogte natuurlijk) echt wel begrip voor je. Als jij in de stress schiet, wordt je baby daar niet rustiger van. Dus, bereid je goed voor, maar laat het allemaal een beetje los tijdens de vlucht. Zorg dat je de zorg voor je kindje afwisselt met je partner zodat je zelf niet helemaal gebroken op de bestemming aankomt. 

Ga je opnieuw vliegen als je kindje wat ouder is, dan kan de ervaring weer helemaal anders zijn dan tijdens de vlucht(en) als baby. Sterker nog, zelfs de terugreis kan al heel anders verlopen van de heenreis weten we uit ervaring. Een chaotische of juist rustige vlucht zegt dus niets over de volgende. Laat je hierdoor dus niet uit het veld slaan. Die vliegreis blijft een uitdaging die nou eenmaal nodig is om op een verdere bestemming te komen. Mocht je hier erg tegen op zien, dan is het slim om de eerste locatie van je reis wat luxer te boeken zodat je ook even uit kan rusten voordat je eventueel doorreist. 

Willemijn

Het ontdekken van nieuwe plekken op de wereld, de wonderschone natuur, de lieve mensen en de soms wel bizarre cultuur. Het ervaren van andere talen, omgangsvormen, gewoontes en manieren. Maar vooral het genieten van de rust en de ruimte in de omgeving én in jezelf tijdens het reizen maakt het plaatje compleet voor mij. Zelfs nu dat we niet meer met z’n tweetjes reizen blijft het genieten, Je sjouwt alleen wat meer met je mee!

Onlangs bekeken ...

4 handige apps voor je volgende Campertrip

Activiteiten in Twente met kleine kids

Middagdutjes en tijdzones met kinderen

7 leuke manieren om je vakantieherinneringen te bewaren

Glamping met het gezin

Laat een reactie achter

*