Polen

Krakau bezienswaardigheden: Top 5


Krakau is een van de Europese steden die ons het meest heeft weten te verrassen. Van tevoren wisten we niet eens zo heel goed wat te verwachten, maar tijdens ons bezoek aan deze Middeleeuwse stad hebben we ons verbaasd over zowel de vele bezienswaardigheden als de uiterst gezellige en ontspannen sfeer. De top 5 aan bezienswaardigheden voor je bezoek aan Krakau vind je hieronder in willekeurige volgorde.

 

1. Wawel Kasteel

Het zou recht uit een sprookje kunnen komen, het romantisch aandoende kasteel Wawel is een lust voor het oog. Van oorsprong is het een koninklijk slot waar de koninklijke familie tot einde 17e eeuw verbleef. Deze dagen is het niet langer bewoond, maar het slot, inclusief het museum en de aanwezige kathedraal, zijn zeer de moeite waard. In onze blog over het Wawel kasteel kun je nog meer informatie en tips vinden.

 

 

2. Schindlers Factory

Een andere niet te missen bezienswaardigheid in Krakau is een museum: Schindlers Factory. Dit interactieve museum, geopend in 2003, laat het leven in Krakau zien ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en vertelt natuurlijk ook het verhaal van Oscar Schindler, de eigenaar van een emaille fabriek die meer dan 1.100 joden van de dood wist te redden. De manier waarop het museum is opgezet, maakt het een ander museum dan anders en daardoor nog eens extra boeiend. Zeker bezoeken dus! 

 

 

3. Grote markt

Het centrale plein van Krakau, genaamd de grote markt, of in het Pools Rynek Główny, is een bezoek meer dan waard. Prachtige historische gebouwen, koetsen met paarden, terrasjes en het vertrekpunt voor vele gratis rondleidingen. Ideale plek dus om cultuur op te snuiven of te genieten van een drankje terwijl je dit leuke stukje Krakau in je opneemt. Wil je weten hoe je er komt en wat er precies te zien is? Lees dan hier verder.

 

4. Podgórze

Gelegen aan de overkant van de Wisła, gezien vanaf het centrum, is de hippe wijk Podgórze te vinden. Hoewel de wijk de laatste jaren in rap tempo wordt vernieuwd, is hier ook nog veel historie te vinden. Zo zijn er de toegangspoort en resten van de oude muur rondom de ghetto te vinden, zie je hier veel street-art en ook vind je hier het monument met de lege stoelen, welke je vast wel eens op een foto hebt gezien. Wat er allemaal te doen is in deze wijk lees je in onze blog over Podgórze.

 

 

5. Kazimierz

Kazimierz, oftewel de Joodse wijk, is een prachtige combinatie van historie, restaurants, synagogen en trendy winkels. Een bezoek aan deze gezellige wijk is dan ook zeker aan te raden, zowel overdag als bij het vallen van de avond is er veel te beleven. Lees hier meer over alle mogelijkheden die Kazimierz te bieden heeft.


 

Overige

Naast dingen bekijken kun je in Krakau ook nog heerlijk eten, drinken en winkelen en dichtbij Krakau ligt ook nog een mogelijkheid voor een dagtour: Auschwitz. Dit voormalige vernietigingskamp is indrukwekkend, confronterend en daarmee  geen opbeurend uitje, maar wat ons betreft wel een absolute must om ook te bezoeken tijdens je verblijf in Krakau.

Wij vinden Krakau een echte aanrader en zeer de moeite waard om minimaal 3 tot 4 dagen te bezoeken. Het is er zeker in de zomermaanden heerlijk vertoeven! 

Heb jij nog leuke tips over Krakau? Laat het weten door even een berichtje achter te laten!

jeroen

Jeroen

Reizen is ontdekken, lekker uit je comfort zone en zien dat het ook anders kan. Mijn reizen kenmerken zich door een actieve invulling van de dag waarin dingen zien en beleven centraal staan. Ik vertrek altijd goed voorbereid maar zonder iets echt vast te leggen naar een nieuwe bestemming. Dat geeft iedere keer weer een heleboel energie!

Onlangs bekeken ...

Roadtrip door Europa: Een auto rondreis langs de steden Dresden, Praag, Krakau en de Oostenrijkse bergen

Krakau bezienswaardigheden: Kazimierz (Joodse wijk)

Krakau bezienswaardigheden: Podgórze

Krakau bezienswaardigheden: Wawel kasteel

Krakau bezienswaardigheden: Grote Markt (Rynek Głowny)

Laat een reactie achter

*